Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları, Patlıcan Oturtma Yapılışı

Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri:

  • 6 tane patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram kıyma
  • 5 tane domates
  • 1 çorba kaşığı biber Salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
  • Sıcak su

Patlıcan Oturtma Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz acılığı gider.
Patlıcanları kurulayıp halka şeklinde doğrayın.
Patlıcanları sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın.
Kıymalı harcı hazırlamaya başlayın.
Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda hafifçe soteleyin.
Kıymayı ilave edip karıştırın.
Kıyma pişene yakın kabuklarını soyup küp küp doğranan domatesi ekleyin.
Domates suyunu vermeye başlayınca salça ve tuzu ekleyip az daha kavurun.
Patlıcanları borcama koyup üzerine harcı dökerek yayın.
Fırına vererek 10-15 dakika daha pişmesini sağlayın.
Aynı işlemi tencereye koyarak ocakta da yapabilirsiniz.
Daha sonra servis yapın.