Malzemeleri:
- 250 gram kuşbaşı et
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Kelik
- Pul biber
Tabanı için;
- Altı tane patates
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Bir kase yoğurt
Çökertme Kebabı Yapılışı
Etleri, yağ, yoğurt ve baharatlarla karıştırıp dolapta yaklaşık olarak 2 saat bekletin.
Dinlenen etleri yağsız tavada kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Daha sonra az yağ eklenip kavurun.
Patatesler elma dilim şeklinde doğrayın.
Yağ ve baharatlarla harmanlanıp fırında kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına patatesler dizin.
Üzerine yoğurt dökülüp en son etleri yerleştirip servis yapın.