Malzemeleri:
Köftesi için :
- Yarım kilogram kıyma
- 7-8 adet orta boy patates
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarmısak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kırmızı pulbiber
- Tuz
- 7-8 adet orta boy patates
Sosu için :
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
Patates Kebabı Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı bir kaba koyun.
Soğan ve sarımsağı içine rendeleyin.
Bayat ekmekleri biraz suyla ıslatıp kıymaya ekleyin,
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
Saha sonra köfte şekli verin.
Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Biraz sıvı yağ ve tuz döküp karıştırın.
Tepsiye bir patates bir köfte olarak dizin.
220 dereceli ısıtılan fırına verin.
Salça su ve tuzla bir sos hazırlayın.
30 dakika kadar pişen kebabı fırından çıkarın sosu her yerine gezdirin.
Tekrar fırına verin.
Piştikten sonra servis yapın.