Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı, patlıcanlı turşu yapmanın püf noktaları, turşular.
Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
- İki tane patlıcan
- Bir tutam taze nane
- Dört diş sarımsak
- Altı tane süs biberi
- Bir tatlı kaşığı toz şeker
- Bir tatlı kaşığı limontuzu
- Bir silme yemek kaşığı kaya tuzu Turşuluk tuz)
- Bir çay bardağı üzüm sirkesi
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyulmadan küp küp doğrayın.
Patlıcanların yarısını kavanoza koyup üzerine nane sarımsakları ekleyin.
Kalan patlıcanlar da üzerine doldurun.
Üstüne doğranan süs biberlerini doldurun.
Limontuzu, kayatuzu, şeker ve sirkeyi konun.
Kalanına su ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
Güneş almayan yerde bekletin.