Domates Soslu Turşu Tarifi

Domates Soslu Turşu, Domates Soslu Turşu Yapılışı, turşu tarifleri, turşular, soslu turşular, mis gibi turşu tarifleri, turşu yapmanın püf noktaları.

Domates Soslu Turşu Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç kilogram domates
  • Bir bağ maydanoz
  • 300 gram süs biberi
  • Tuz
  • Üç baş sarımsak
  • Bir su bardağı sirke
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir su bardağı zeytin yağı
Domates Soslu Turşu Yapılışı
Domates ve sarımsakların kabukları soyun.
Daha sonra rondodan geçirin.
Maydanozu çok minik doğrayın.
Süs biberlerini temizleyip yıkayın. (Biberler doğranmayacak)
Tüm malzemeyi karıştırın.
Zeytinyağı, sirke, suda ıslatılmış limon tuzu ve tuzu ilave edip karıştırın.
Kavanozlara doldurun.
Kavanozları iki parmak eksik doldurun.
serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.
10 gün sonra turşunuz hazır.