Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır, Kolay Güveç Yapılışı, kolay güveç yapmanın püf noktaları, güveç tarifleri.
Kolay Güveç Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilogram kuzu eti
- 2-3 yemek kaşığı margarin
- 750 gram mantar
- 4-5 tane sivribiber
- 3 tane domates
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tane karabiber
Kolay Güveç Yapılışı
Etleri margarinle birlikte tencereye koyun.
Önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Sivribiber, domates, mantarları 5'er dakika arayla ilave edin.
10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Tepsiye yerleştirip 200 derecede fırında 10 dakika pişirin.
Peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında pişirin.