Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Tava Tarifi, Sebze Yemekleri, Patlıcan Tava Yapılışı

Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilo patlıcan
  • Yarım kilo biber
  • Dört tane domates
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağı 

Patlıcan Tava Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Dörde bölüp küp şeklinde doğrayın.
30 dakika kadar tuzlu suda bekletip suyunu süzün.
Biberleri de patlıcanların büyüklüğünde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartın.
Arpacık soğanları soyup çok az sıvı yağda kavurun.
Patlıcan, biber ve soğanları bir kabın içinde karıştırın.
Kuşbaşı doğranan etleri düdüklü tencerede haşlayın.
Etin içine küçük doğranan domates ve  sarımsakları ilave edip karıştırın.
Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Kızartılan patlıcan, biber ve soğanı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın.
Son olarak patlıcan tavayı önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.