Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilogram taze fasulye
- 2 tane orta boy soğan
- 200 gram domates
- 1 çay kaşığı toz seker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayıp dilimleyin.
Tencereye koyup üzerine kıyılmış soğan ve domatesleri koyun.
Malzemelenin üzerine yağlı kağıt kapatıp kapağını kapatın.
Fasulyeler renk değiştirene kadar, ağır ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.
Kapağını açıp yağlı kağıdı kaldırıp suyunu ilave edin.
Tekrar kapağı ve yağlı kağıdı kapatıp ağır ateşte 1 saat daha pişirin.Yemek piştikten sonra ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.