Malzemeleri:
- Yarim kilogram fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- İsteğe göre baharat
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp iyice yıkayın.
Ortadan kiye bölün.
Bir tencereye yağı konun.
İçine rendelenen soğan ve rendelenen domatesi ilave edip karıştırın.
Taze fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Tuz ve şekeri de ilave ederek ocağa koyun.
10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden pişirin.
Arada karıştırılarak fasulye, domates ve soğanın iyice kavrulması sağlayın.
Daha sonra fasulyelerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin.
Bu şekilde pişmeye bırakın.
Piştikten sonra tencerenin kapağı açmadan soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın.