Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilogram havuç
- 1 kilogram acur
- 1 kilogram kornişon
- 1 tane kara lahana
- 1 tane beyaz lahana
- 3 baş sarmısak
- 2 litre su
- 1,5 su bardağı sirke
- 1,5 su bardağı iri deniz tuz (turşuluk tuz)
- 1 yemek kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
Karışık Turşu Yapılışı
Bütün malzemeleri acur hariç doğrayın.
İster karışık olarak ya da sıralı olarak kavanoza/bidona dizin.
2 litre suya sirke, tuz ve limon tuzunu ekleyip tuzu eriyene kadar bekletin.
Tuzlu suyu kavanoza yerleştirdiğiniz malzemelerin üstüne dökün.
Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün açmadan bekletin.
Serin ve güneş görmeyen yerde saklayın.
Not:
Turşu suyu hazırlama: 10 su bardağı su+1,5 su bardağı sirke+1,5 su bardağı iri deniz tuzu