Kars Ketesi Tarifi
Malzemeleri:
- Un
- Tuz
- Kuru maya
- 1 tane yumurta akı
- Süt
- Su
- Un
- Sıvı yağ
- Tuz
Kars Ketesi Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağı koyun.
Yağ ısınınca unu ve az miktarda tuzu ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırın.
Un hafif kahverengi olana kadar kavurun.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şimdi hamurunu hazırlayın.
Karıştırma kabına unu koyun.
Tuz, kuru maya, yumurtanın akı, su ve sütü ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin
hamuru eşit parçalara bölün.
Elinizle hafifçe bastırarak hamuru yayın.
Hazırladığınız iç harcından içine koyup yayın.
Hamuru kenarlarından yavaş yavaş içe doğru çekip bir noktada birleştirip kapatın.
Daha sonra ters çevirip elinizle bastırarak büyütün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.