Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta, Karnıyarık Tarifleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifi, fırında karnıyarık tarifler, karnıyarık yemekleri, fırında karnıyarık tarifi oktay usta, fırında karnıbahar, kıymalı karnıyarık tarifi, musakka tarifi, pilav tarifi, oktay usta karnıyarık tarifi, yemek tariflerikarnıyarık tarifi oktay usta , oktay usta fırında karnıyarık tarifi, karnıyarık kolay, karnıyarık pratik tarif
.
.
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
- Altı tane orta boy patlıcan
- İki tane kuru soğan
- iki çorba kaşığı domates salçası
- 250 gram kıyma
- Üç tane yeşilbiber
- Üç diş sarımsak
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- İki yemek kaşığı margarin
- İki su bardağı kaynar su
- Yeterince tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alaclı soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın.
Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra tuzlu sudan patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayın.
Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyun.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları, önlü arkalı şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın.
Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Bbiber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin.
Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Güzelce karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.