Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları

Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları Kandil Simidi Nasıl Yapılır, Kandil Simiti Yapılışı. 

Kandil Simidi Tarifi
Malzemeleri:

  • 125 gram margarin
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı mahlep
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm sirkesi)
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Bir yumurtanın sarısı (hamura katmak için)
  • Bir yumurtanın beyazı (üzerine sürmek için)
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine serpmek için susam

Kandil Simidi Yapılışı
Susam ve yumurta akı dışındaki bütün malzemeler karıştırılır.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edilerek hamur hazırlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.
Yuvarlak halkalar yapılır.
Halka haline getirilen hamur önce yumurta akına sonra susama batırılır.
Daha sonra tepsiye dizilir.
180 derecede ısıtılan fırına verilir.
Üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Cevizli Açma Tarifi Cevizli Açma Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Cevizli Açma Tarifi Cevizli Açma Nasıl Yapılır Püf Noktaları, açmalar, kolay açma yapılışı, açmanın tarifi.

Cevizli Açma Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kibrit kutusu kadar yaş maya
  • Altı yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
  • 100 gam margarin
  • 100 gram ceviz
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı çörekotu

Cevizli Açma Yapılışı
Bir  kabın içine ılık suyu koyun.
Suyun içine şekeri, tuzu ve mayayı ilave edip eritin. 
Sıvıyağ da ilave edip karıştırın.. 
Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun.
Unu hamurun kulak memesi kıvamında olacağı şekilde ayarlayın.
Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 30 dakika kabarmaya bırakın. 
Hamur mayalandıktan sonra sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizde uzatıp inceltin.
Üzerine yumuşamış margarinden sürün. 
Dövülmüş ceviz içinden serpin. 
Rulo halinde kıvrılıp yuvarlayın.
Açma şekli verip tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 
Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılan fırında üzeri kızaran kadar pişirin.

Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

  • Malzemeler soğuk olmamalı, oda sıcaklığında olmalı
  • Malzemeler taze olmalı
  • Kek kalıbı yağlanıp unlanmalı
  • Kek fırına verilmeden önce fırın ısıtılmalı
  • Yumurtalar iyice çırpılmalı
  • Toz şekerin iyice erimesi sağlanmalı
  • Toz şeker ve yumurta karıştırılarak çok iyi bir şekilde çırpılmalı.
  • Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı ayrı çırpılmalı.
  • Un elenmeli.
  • Kek 150-180 derecede pişirilmeli.
  • Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkartılmalı.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
  • Kek fırına verildikten sonra ilk 20 dakikada fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırını kapatıp içinde 5-10 dakika bekletmeliyiz.
  • Keki fırının alt kısmında pişirmeliyiz.
  • Kekte kullanılan meyve ve sebzeler kuru olmalıdır, kuru değilse una bulanıp kullanılmalı.
  • Kek hamuruna 1-2 damla limon suyu damlatılmalı.
  • Islak kek yaparken yoğurt yerine süt kullanmalısınız, daha yumuşak olur.
  • Sade kekler yoğurtla yapılmalıdır, daha kuru ve sert olur.

Diyet Poğaça Tarifi Diyet Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Diyet Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı buğday kepeği
  • İki yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1.5 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • Az kaşar peyniri
  • 3-4 ince dilim sucuk
  • Üzeri için keten tohumu (isteğe bağlı)
  • Tuz
Diyet Poğaça Yapılışı
Yumurtayı iyice çırpın.
Yoğurt, yulaf kepeği, buğday kepeği ve tuzu ekleyip karıştırın.
Çok katı olmayan bir hamur yapın.
Alüminyum folyo kabına karışımın yarısını koyun.
İç malzemeleri üzerine yayın.
Kalan karışımı da üzerine ilave edin.
Üzerine keten tohumu serpin.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diyet Yapanlar İçin Maydanoz Kürü Tarifi

Diyet İçin Maydanoz Kürü Yapılışı, Diyet Yapanlar İçin Maydanoz Kürü Tarifi, diyet yemekler, zayıflama kürleri.

Diyet Yapanlar İçin Maydanoz Kürü Tarifi 
Malzemeleri

  • 16 dal maydanoz
  • Bir tane limon
  • 2 su bardağı su 

Diyet İçin Maydanoz Kürü Yapılışı
Maydanozları güzelce yıkayın.
Limonu iyice sıkıp suyunu çıkarın.
Maydanoz ve suyu blendırdan geçirin.
Daha sonra limon suyunu ilave edip tekrar blendırdan geçirin.
Diyet kürünüzü içebilirsiniz.

Faydaları:
Metabolizmayı hızlandırır.
Yağ yakmanıza yardımcı olarak zayıflamanızı sağlar.
Karaciğer yağlanmasına karşı çok faydalıdır.
Sivilceli ciltleri tedavi eder.

Not: Diyet kürünü kahvaltıdan 15-20 dakika önce içmelisiniz. Bu kürü 15 gün uyguladıktan sonra 5 gün ara verip bir 15 gün daha içebilirsiniz 

Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır Tarifi

Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır Tarifi, Detoks Suyunun Yapılışı, detoks için limonlu su, naneli detoks suyu nasıl yapılır, detoks suyu nasıl yapılır tarifi.

Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane yeşil limon
  • Nane yaprakları
  • 5 su bardağı su  

Detoks Suyunun Yapılışı
Cam bir sürahiye 5 su bardağı su koyun.
İçine limonu ince ince dilimleyin
Birkaç tutam nane yaprağını içine atın.
Karıştırıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Daha sonra için.

Diyet Krep Tarifi Diyet Krep Nasıl Tarifi Diyet Yapanlar İçin Mayalı Krep Tarifi

Mayalı Krep Yapılışı, Diyet Krep Tarifi, Diyet Krep Nasıl Tarifi, Diyet Yapanlar İçin Mayalı Krep Tarifi

Diyet Krep Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket kuru maya
  • Üç su bardağı ılık su
  • İki buçuk su bardağı un
  • İki yemek kaşığı sade maden suyu
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Diyet Krep Yapılışı
Bütün malzemeleri bir kap içerisinde iyice çırpın.
Hamur kıvamlı ve akışkan bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
Daha sonra mayalanması için bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra normal krepler gibi pişirin. 

Diyet Nescafeli Puding Tarifi

Diyet Nescafeli Puding Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı kakao
  • Bir tatlı kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • Dört damla limon suyu
  • Bir çorba kaşığı bal ya da pekmez  (Tatlandırıcı da olabilir)
  • Bir çay kaşığı nescafe
  • Üzeri için hindistan cevizi

Diyet Nescafeli Puding Yapılışı
Sütü, kakaoyu, nişastayı ve nescafeyi bir kapta karıştırın.
Daha sonra ocağa koyup kaynayana kadar sürekli çırparak karıştırın.
Limon suyu ve balı da ilave edip karıştırın.
Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis yapı.

Diyet Omlet Tarifi Diyet Omlet Nasıl Yapılır Tarifi

Diyet Omlet Tarifi Diyet Omlet Nasıl Yapılır Tarifi, Zayıflamak İçin Kolay Omlet Tarifi, Diyet Yapanlar İçin Omlet Yemeği

Diyet Omlet Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane yumurta
  • Bir yumurtanın beyazı
  • Yarım haşlanmış patates
  • Bir kibrit kutusu kadar peynir
  • 1,5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Çok az tuz

Diyet Omlet Yapılışı
Öncelikle yumurtayı iyice çırpın.
Yulaf ezmesini de çok parçalanmayacak kadar az  blenderden geçirin,
Peyniri ve  patatesleri ezin.
Bir kap içinde hepsini güzelce karıştırın.
Yağsız tavada pişirin.

Diyet Lahana Kavurma Tarifi

Diyet Lahana Kavurma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo lahana
  • Üç tane havuç
  • Bir tane kuru soğan
  • İki  yemek kaşığı zeytin yağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ppulbiber
  • 4-5 damla limon suyu

Diyet Lahana Kavurma Yapılışı
Lahanayı  ince ince doğrayın.
Havuçları rendeleyin.
Soğanı küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye koyup soğanı kavurun.
Daha sonra lahanayı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Sonra havuçları ilave edip iki dakika daha kavurun.
Son olarak az sulandırılmış salça, limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis edin.

Diyet Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Diyet Tavuklu Mantar Sote Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir tane tavuk göğsü
  • Bir paket mantar
  • Bir tane domates
  • Bir tane biber
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir sarmısak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Diyet Tavuklu Mantar Sote Yapılışı
Soğan ve sarmısağı doğrayın.
Zeytin yağında hafifçe sararana kadar kavurun.
Daha sonra tavuk, mantar, domates ve biberi doğranıp aynı anda ilave din.
Baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ilave edip hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.
Yemek piştikten sonra 15 dakika tencerenin kapağını açmadan bekletin.
Daha sonra servis yapın.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Kolay İrmik Tatlısı Yapılışı

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi, Pratik İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Dokuz çorba kaşığı irmik
  • Onbir çorba kaşığı toz şeker
  • Bir avuç ceviz
  • Bir taaane portakal
  • Tarçın

İrmik Tatlısının Yapılışı
İrmik, süt ve toz şekeri bir tencerede iyice karıştırın.
Daha sonra kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında 5 dakika daha pişirip ateşten alın..
Bir borcam kabı ıslatıp pişen malzemenin yarısını içine dökün.
Üzerine irice dövülmüş cevizleri ve tarçını yayın.
Malzemenin kalan diğer yarısını da tarçın ve cevizlerin üzerine dökün.
Buzdolabına koyarak bir saat kadar bekletin.
Daha sonra kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
Üzerini ceviz içi, tarçın ve portakal dilimleriyle süsleyin.
İrmik tatlınız servise hazır.

İrmik Tatlısı Tarifi Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

İrmik Tatlısı Tarifi, Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı, Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, kolay irmik tatlısı yapmak.

İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • Yedi yemek kaşığı irmik 
  • 1,5 kilo süt
  • Sekiz yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram krem şanti
  • 200 gram ceviz içi
  • Biir paket vanilya

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı
İrmik, şeker ve sütü tencerede karıştırın
Saha sonra ağır ateşte tahta bir kaşıkla koyulaşana kadar pişirin.
Piştikten sonra vanilya ekleyerek karıştırın.
Pürüzsüz olması için biraz ılıdıktan sonra mikserden geçirebilirsiniz.
Derince bir borcam kabı ıslatarak bütün malzemeyi içine dökün.
Buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine önce krem şantiyi gezdirerek dökün.
Daha sonra dövülmüş ceviz üzerine serpip servis yapın.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 tane kabak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates,
  • 2 tane soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mantar
  • 3 tane dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Konserve mısır
  • Fesleğen
  • 250 gram kiraz domates
  • 4 tane kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz.
Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı
Genişçe bir tencereye yağı koyun.
İrice doğranan soğanlar içine atılarak yağda karıştırarak soteleyin.
Sırayla doğranmış havuç, kabak, mantar, patates ve domatesleri ilave edin.
Kısık ateşte çevirerek pişirin.
Sebzeler iyice piştikten sonra içine mısırları ilave edip karıştırın.
Son olarak fesleğen ve kıyılmış maydanozları ilave edip servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye, Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı. zeytinyağlılar, zeytinyağlılar. 

Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye 
Malzemeleri:

  • Bir kilogram taze ayse fasulye
  • Üç kahve fincanı zeytinyağı
  • Üç tane orta boy soğan
  • Tuz
  • Bir kahve kaşığı şeker
  • İki tane domates
  • 1,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı 
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayın.
Tencereye koyup tuzunu ve zeytinyağını ilave edin.
Soğanları ortadan ikiye bölüp fasulyelerin üzerine dizin.
Kapağını kapatıp ateşe koyun.
Fasulyeler suyunu bırakıp yeniden çekene kadar pişirin.
Daha sonra suyunu ilave edip 1 saat  15 dakika pişirin.
Kuşbaşı doğranan domatesleri fasulyelerin üzerine yerleştirin.
15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi, Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı, zeytinyağlı yemek tarifleri, zeytinyağlılar.

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 3 tane közlenmiş kırmızıbiber
  • 4 tane çarliston biber
  • 6 diş sarmısak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 tane domates
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı
Közlendiğiniz patlıcanları ve kırmızıbiberi ince ince kıyın. 
Sarımsak, çarliston biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Hepsini birlikte 5 dakika kadar kavurun. 
Baharatları da üzerine ekleyip karıştırın. 
Üzerine kıyılmış maydanozları ekleyip servis yapın.

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır 

Zeytinyağlı Türlü Tarifi  
Malzemeleri:

  • 2 tane kabak
  • 2 tane patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram bakla
  • 250 gram yeşil biber
  • Yarım kilo  domates
  • 1 baş sarımsak
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Türlü Yapılışı
Öncelikle tencereye yağı koyun.
Kabuklarını soyduğunuz soğanları bütün olarak içine atın.
Daha sonra sarımsakları da ilave edip karıştırın.
Ayıklanmış ve büyükçe doğranmış sebzeleri sırasıyla ilave edin.
Fasulye, bakla, bezelye, biber, patlıcan ve kabak sırasıyla tencereye koyun.
En üstüne kabukları soyulup dilimlenmiş domatesleri yerleştirin.
Kısık ateşte 45-60 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi, Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı, türlü tarifleri, türlü nasıl yapılır, pratik yaz türlüsü yapılışı.

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo taze çalı fasulye
  • 4 tane patlıcan
  • 4 tane soğan
  • 5 tane dolmalık biber
  • 4 tane havuç
  • 1 bardak zeytinyağı
  • Tuz
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp uzunlamasına ince doğrayın.
Patlıcan, kabak, havuç ve dolmalık biberleri uzun ince doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sırasıyla, önce fasulye ve havucu yağda 20 dakika kavurun.
Daha sonra diğerlerini ilave edip karıştırın.
Tuzu da ilave edip 45 dakika hafif ateşte pişirin.
Soğuduktan sonra üzerinde maydanozla servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Pratik Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Pratik Taze Fasulye Yemeği, Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarim kilogram fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp iyice yıkayın.
Ortadan kiye bölün.
Bir tencereye yağı konun.
İçine rendelenen soğan ve rendelenen domatesi ilave edip karıştırın.
Taze fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Tuz ve şekeri de ilave ederek ocağa koyun.
10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden pişirin.
Arada karıştırılarak fasulye, domates ve soğanın iyice kavrulması  sağlayın.
Daha sonra fasulyelerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin.
Bu şekilde pişmeye bırakın.
Piştikten sonra tencerenin kapağı açmadan soğumaya bırakın.
Daha sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri, Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 tane orta boy soğan
  • 200 gram domates
  • 1 çay kaşığı toz seker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayıp dilimleyin.
Tencereye koyup üzerine kıyılmış soğan ve domatesleri koyun.
Malzemelenin üzerine yağlı kağıt kapatıp kapağını kapatın.
Fasulyeler renk değiştirene kadar, ağır ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.
Kapağını açıp yağlı kağıdı kaldırıp suyunu ilave edin. 
Tekrar kapağı ve yağlı kağıdı kapatıp ağır ateşte 1 saat daha pişirin.
Yemek piştikten sonra ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, yeşil fasulye yemeği yapılışı.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 kilogram çalı fasulye
  • 4 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane sivri biber
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye  Yapılışı
Fasulyi ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerine ince kıyılmış soğan ve tuz ekleyin.
Fasulyenin rengi hafif değişene kadar kavurun. 
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın.
Şeker ve zeytinyağını da  eklenir, 
Hiç su katılmayacak unutmayın.
Tencerenin kapağı kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar kadar pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi, Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı, Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır Tarifi.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram pırasa
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı
Pırasaların püskülü yeşil kısımlarını kesip ayırın.
Geri kalan sapları 4 er santim uzunluğunda doğrayın.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın,
Havuçları dilimleyin.
Tencerede yağı eritip soğan ve havuçları ilave edin.
Birkaç dakika çevirin.
Pırasaları ilave edip 7-8 dakika kavurun,
Daha sonra su, tuz ve limon suyunu ekleyin.
30 dakika kadar pişirin.
Önceden ıslatılmış pirinci süzüp ilave edin.
20 dakika pişirip ateşten alın.

Kars Ketesi Tarifi Kars Ketesi Nasıl Yapılır

Kars Ketesi Tarifi, Kars Ketesi Nasıl Yapılır, kete tarifleri, kete yapılışı, ketenin yapılışı, pratik kete tarifi, mis kete. 

Kars Ketesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Un 
  • Tuz
  • Kuru maya
  • 1 tane yumurta akı
  • Süt
  • Su
İç harcı için

  • Un 
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kars Ketesi Yapılışı 
Bir tencereye sıvı yağı koyun.
Yağ ısınınca unu ve az miktarda tuzu ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırın.
Un hafif kahverengi olana kadar kavurun.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şimdi hamurunu hazırlayın.
Karıştırma kabına unu koyun.
Tuz, kuru maya, yumurtanın akı, su ve sütü ilave edin.
Kulak memesi kıvamında  bir hamur yapın.
Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin
hamuru eşit parçalara bölün.
Elinizle hafifçe  bastırarak hamuru yayın.
Hazırladığınız iç harcından içine koyup yayın.
Hamuru kenarlarından yavaş yavaş içe doğru çekip bir noktada birleştirip kapatın.
Daha sonra ters çevirip elinizle bastırarak büyütün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır, Kuşbaşı Kebap Yapılışı, kebap tarifleri, kuşbaşı et kebabı, kebap nasıl pişirilir.

Kuşbaşı Kebap Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 4 sap taze soğan
  • 2 tane patates
  • 1 tane sivri biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Yağlı kağıt

Kuşbaşı Kebap Yapılışı  
Patatesleri İnce ince dilimleyin.
Soğanları ince ince kıyın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Yağlı kağıdı tabak büyüklüğünde kesin.
İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Et, soğan ve patates karışımını yağlı kağıdın içine koyun.
Baharatları da ilave edip yağlı kağıdı sıkıca kenarlarından kapatın.
Fırın tepsisine koyun.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 35 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır, Kolay Güveç Yapılışı, kolay güveç yapmanın püf noktaları, güveç tarifleri.

Kolay Güveç Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 2-3 yemek kaşığı margarin
  • 750 gram mantar
  • 4-5 tane sivribiber
  • 3 tane domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Kolay Güveç Yapılışı
Etleri margarinle birlikte tencereye koyun.
Önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Sivribiber, domates, mantarları 5'er dakika arayla ilave edin.
10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. 
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Tepsiye yerleştirip 200 derecede fırında 10 dakika pişirin.
Peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında pişirin.

Kolay Dana Rosto Tarifi Kolay Dana Rosto Nasıl Yapılır

Kolay Dana Rosto Tarifi, Kolay Dana Rosto Nasıl Yapılır, dana rosto yapılışı, dana rosto yapmanın püf noktaları.

Kolay Dana Rosto Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1,5 kilogram dana nuar (rostoluk)
  • 1 tane havuç
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tane soğan
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık un
  • Biraz taze kaşar rendesi

Dana Rosto Yapılışı
Rostoluk etleri tencereye koyun.
Bir tane soğan, 1 tane havuç ve 2 diş sarımsakla etleri iyice pişirin.
Rostoları bir borcama çıkartın.
2 kaşık yağı eritip un ile kavurun.
Yeterince et suyu döküp bir sos hazırlayın.
Birkaç  taşım kaynatıp etlerin üzerine dökün.
Kaşar rendesini üzerine yayıp 5-6 dakika fırına verin.

Kolay Et Sote Tarifi

Kolay Et Sote Tarifi, Kolay Et Sote Yapılışı

Kolay Et Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kemiksiz koyun eti
  • 2 tane kuru soğan,
  • 5 tane yeşilbiber
  • 3 tane domates,
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kolay Et Sote Yapılışı
Kuşbaşı doğranan etleri kekikle iyice ovup 10 dakika bekletin.
Küçük doğranan soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra biber  ve eti ilave edin.
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Et biraz piştikten sonra domatesi ilave edin.

Fırında Et Pişirmek Çok Kolay

Fırında Et Pişirmek Çok Kolay, Fırında Et Yapılışı, Fırında et Tarifi, fırında et nasıl yapılır, fırında et pişirmenin püf noktaları.

Fırında Kolay Et Pişirme
Malzemeleri

  • 1 kilogram kemikli kuzu eti
  • 4 tane orta boy domates
  • 2 tane orta boy soğan
  • Tuz

Fırında Et Yapılışı
Domates ve soğanları rendeleyin.
Rendelenen domates ve soğanı etin üzerine ekleyip iyice ovun.
Etleri fırın kabına koyup tuzunu ilave edin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.

Diyet Et Nasıl Pişirilir

Diyet Et Nasıl Pişirilir

  • Altı parça ince dövülmüş biftek
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Domates
  • Biber
  • eteri kadar tuz

Diyet Et Yapılışı
Etleri dövüp üzerine sirke ve yağ döküp 10 dakika bekletin.
Daha sonra tuz ve karabiber ile iki yüzünü de tatlandırın.
Izgarayı ısıtıp pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları, Patlıcan Oturtma Yapılışı

Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri:

  • 6 tane patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram kıyma
  • 5 tane domates
  • 1 çorba kaşığı biber Salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
  • Sıcak su

Patlıcan Oturtma Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz acılığı gider.
Patlıcanları kurulayıp halka şeklinde doğrayın.
Patlıcanları sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın.
Kıymalı harcı hazırlamaya başlayın.
Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda hafifçe soteleyin.
Kıymayı ilave edip karıştırın.
Kıyma pişene yakın kabuklarını soyup küp küp doğranan domatesi ekleyin.
Domates suyunu vermeye başlayınca salça ve tuzu ekleyip az daha kavurun.
Patlıcanları borcama koyup üzerine harcı dökerek yayın.
Fırına vererek 10-15 dakika daha pişmesini sağlayın.
Aynı işlemi tencereye koyarak ocakta da yapabilirsiniz.
Daha sonra servis yapın.

Çökertme Kebabı Tarifi, Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Çökertme Kebabı Yapılışı.

Çökertme Kebabı Tarifi, Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Çökertme Kebabı Yapılışı.

Çökertme Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı et
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Kelik
  • Pul biber

Tabanı için;

  • Altı tane  patates
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir kase yoğurt  

Çökertme Kebabı Yapılışı
Etleri, yağ, yoğurt ve baharatlarla karıştırıp dolapta yaklaşık olarak 2 saat bekletin.
Dinlenen etleri yağsız tavada kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Daha sonra az yağ eklenip kavurun.
Patatesler elma dilim şeklinde doğrayın.
Yağ ve baharatlarla harmanlanıp fırında kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına patatesler dizin.
Üzerine yoğurt dökülüp en son etleri yerleştirip servis yapın.

Patates Kebabı Tarifi Patates Kebabı Nasıl Yapılır

Patates Kebabı Tarifi, Patates Kebabı Nasıl Yapılır, Patates Kebabı Yapılışı

Patates Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

Köftesi için :

  • Yarım kilogram kıyma
  • 7-8 adet orta boy patates
  • 1 tane soğan 
  • 1 tane yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kırmızı pulbiber  
  • Tuz
  • 7-8 adet orta boy patates

Sosu için :

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Patates Kebabı Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı bir kaba koyun.
Soğan ve sarımsağı içine rendeleyin.
Bayat ekmekleri biraz suyla ıslatıp kıymaya ekleyin,
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
Saha sonra köfte şekli verin.
Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Biraz sıvı yağ ve tuz döküp karıştırın.
Tepsiye bir patates bir köfte olarak dizin.
220 dereceli ısıtılan fırına verin.
Salça su ve tuzla bir sos hazırlayın.
30 dakika  kadar pişen kebabı fırından çıkarın sosu her yerine gezdirin.
Tekrar fırına verin.
Piştikten sonra servis yapın.

Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı,

Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı, patlıcanlı turşu yapmanın püf noktaları, turşular.

Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane patlıcan
  • Bir tutam taze nane
  • Dört diş sarımsak
  • Altı tane süs biberi
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı limontuzu
  • Bir silme yemek kaşığı kaya tuzu Turşuluk tuz)
  • Bir çay bardağı üzüm sirkesi

Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyulmadan küp küp doğrayın.
Patlıcanların yarısını kavanoza koyup  üzerine  nane sarımsakları ekleyin. 
Kalan patlıcanlar da üzerine doldurun.
Üstüne doğranan süs biberlerini doldurun.
Limontuzu, kayatuzu, şeker ve sirkeyi konun.
Kalanına su ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
Güneş almayan yerde bekletin.


Domates Soslu Turşu Tarifi

Domates Soslu Turşu, Domates Soslu Turşu Yapılışı, turşu tarifleri, turşular, soslu turşular, mis gibi turşu tarifleri, turşu yapmanın püf noktaları.

Domates Soslu Turşu Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç kilogram domates
  • Bir bağ maydanoz
  • 300 gram süs biberi
  • Tuz
  • Üç baş sarımsak
  • Bir su bardağı sirke
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir su bardağı zeytin yağı
Domates Soslu Turşu Yapılışı
Domates ve sarımsakların kabukları soyun.
Daha sonra rondodan geçirin.
Maydanozu çok minik doğrayın.
Süs biberlerini temizleyip yıkayın. (Biberler doğranmayacak)
Tüm malzemeyi karıştırın.
Zeytinyağı, sirke, suda ıslatılmış limon tuzu ve tuzu ilave edip karıştırın.
Kavanozlara doldurun.
Kavanozları iki parmak eksik doldurun.
serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.
10 gün sonra turşunuz hazır.


Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi, Sarımsaklı Turşu, Biberli Turşu, Domates Turşusu Tarifi, Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Yapılışı

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi
Malzemeleri

  • 5 kilogram domates
  • 300 gram acı biber
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Yapılışı
Domatesler yıkayıp soyun, küp küp doğrayın.
Yıkanan biberleri de içine ince ince doğrayın.
Sarmısakları ayıklayıp ince ince doğrayın.
Zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Karanlık ve serin ortamda saklayın.
Kışın afiyetle tüketin.

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf  Noktaları 

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram havuç
  • 1 kilogram acur
  • 1 kilogram kornişon
  • 1 tane kara lahana
  • 1 tane beyaz lahana
  • 3 baş sarmısak
  • 2 litre su
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı iri deniz tuz (turşuluk tuz)
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)

Karışık Turşu Yapılışı
Bütün malzemeleri acur hariç doğrayın.
İster karışık olarak ya da sıralı olarak kavanoza/bidona dizin.
2 litre suya sirke, tuz ve limon tuzunu ekleyip tuzu eriyene kadar bekletin.
Tuzlu suyu  kavanoza yerleştirdiğiniz malzemelerin üstüne dökün.
Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün açmadan bekletin.
Serin ve güneş görmeyen yerde saklayın.

Not:
Turşu suyu hazırlama: 10 su bardağı su+1,5 su bardağı sirke+1,5 su bardağı iri deniz tuzu

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri,Taze Fasulye Yapılışı

Taze Fasulye Turşusu Tarifi   
Malzemeleri:

  • Taze fasulye
  • Tuz
  • Sarımsak

Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin baş ve uç kısımlarını bıçakla kesilip kılçıklarını ayıklayın.
Kaynayan suya atılıp 2-3 dakika haşlayın.
Soğuk su içine atıp soğutun.
Turşu kabına koyarken sarmısak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edin.
Üzerine baskı koyduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurun.

Not:Fasulye haşlanmadan  diğer malzemelerle birlikte karışık turşu yapımında da kullanılabilir.

Biber Turşusu Tarifi Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Biber Turşusu Tarifi, Biber Turşusu Nasıl Yapılır,Biber Turşusunun Yapılışı, biber turşusunun malzemeleri, biber turşusu yapmanın püf noktaları

Biber Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:

  • Biber
  • Tuz
  • Sarımsak

Biber Turşusunun Yapılışı
Turşuluk biber ince, uzun şekilli olmalı. 
İsteğe göre acı veya tatlı biberkullanılabilir.
Turşuluk biber rengi koyu yeşil olmayan. yeşil ve sarı renkli biberleri seçin. 
Ezik ve çürük olanları ayıklayın. 
Biber turşusunun katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. 
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. 
Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı;
Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.

Kolay Un Helvası Tarifi Kolay Un Helvası Nasıl Yapılır

Kolay Un Helvası Tarifi, Kolay Un Helvası Nasıl Yapılır, Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler, Kolay Un Helvası Yapılışı

Kolay Un Helvası Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla  sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt ( süt yoksa su kullanabilirsiniz) 
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler için şeker miktarı arttırılabilir)

Kolay Un Helvası Yapılışı
Su ve şekeri tencereye koyup ocakta ısıtmaya başlayın.
Başka bir tencereye sıvı yağı döküp orta derecede ateşte kızdırın.
Üzerine unu ekleyin.
Karıştırarak karamela rengi alıp macun kıvamına gelene kadar kavurun.
Yanmaması için arada ocağın ateşini kısın.
Helvanın karamel rengini alması için 30 dakika kadar kavurun.
Tencerede ılıyan şerbeti kavurduğunuz unun üzerine dökün.
Hızlı bir şekilde karıştırın.
Ocaktan alıp 5  dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra isterseniz sıcak veya soğuk  servis yapın.

Taze Fasülye Yemeği Tarifi Taze Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır

Taze Fasülye Yemeği Tarifi, Taze Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır, Taze Fasülye Yemeği Yapılışı

Taze Fasülye Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz

Taze Fasülye Yemeği Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye sıvı yağı, salçayı ve soğanı koyup 3, 4 dakika kavurun.
Fasulyeleri ekleyip karıştırın.
1-2 dakika fasulyeleri kavurun.
Daha sonra patatesleri ekleyin.
1-2 dakikada onları soteleyin.
Doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler suyunu hafifçe salana kadar pişirin.
Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Tuz ve baharatları ekleyerek kapağını kapatın.
Orta ateşte yarım saat kadar pişirip servis yapın.

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi, Mısır Ekmeği Yapılışı

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım kilogram mısır unu
  • Su
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker

Mısır Ekmeği Yapılışı
Mayayı suyla karıştırıp eritin.
İçine tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Unu ilave edip yoğurun.
Yoğun bir kıvamda hamur yapın.
Hamur kabarana kadar bekletin.
Daha sonra hamurdan parçacıklar kopararak elinizde düzleştirerek açın.
Açmak için mısır unu kullanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış tavada pişirin.
Bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin.
Piştikten sonra servis yapın...

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Tava Tarifi, Sebze Yemekleri, Patlıcan Tava Yapılışı

Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilo patlıcan
  • Yarım kilo biber
  • Dört tane domates
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağı 

Patlıcan Tava Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Dörde bölüp küp şeklinde doğrayın.
30 dakika kadar tuzlu suda bekletip suyunu süzün.
Biberleri de patlıcanların büyüklüğünde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartın.
Arpacık soğanları soyup çok az sıvı yağda kavurun.
Patlıcan, biber ve soğanları bir kabın içinde karıştırın.
Kuşbaşı doğranan etleri düdüklü tencerede haşlayın.
Etin içine küçük doğranan domates ve  sarımsakları ilave edip karıştırın.
Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Kızartılan patlıcan, biber ve soğanı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın.
Son olarak patlıcan tavayı önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi, Kolay Limonata Tarifi, Kolay Limonata Yapılışı

Kolay Limonata Tarifi
Malzemeleri:
1 tane portakal
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu (ekşi sevenler için)
12,5 su bardağı su

Kolay Limonata Yapılışı
Portakal ve limonu buzlukta dondurun.
Buzluktan çıkardıktan sonra bir saat bekletin.
Portakal ve limonu parçaladıktan sonra rondoya koyun.
Üzerine şeker ve ekşi seviyorsanız limon tuzunu ilave edin.
İyice eriyene kadar rondoda çekin.
İçine bir su bardağı su ilave edip şeker eriyene kadar arada karıştırın.
Süzgeçten geçirerek su ilave edin.
Süzgece su ilave edip portakalın ve limonun posasını iyice ezin.
Kalan suyu da limonataya yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Tadı yoğun gelirse su ilave edebilirsiniz.
Günlük hazırlayıp tüketin.

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Ispanaklı Karides Tarifi, Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi,  Ispanaklı Karides Pişirmek İçin Grekli Malzemeler,  Ispanaklı Karides Yapmak, Ispanaklı Karides Oktay Usta Tarifleri, Ispanaklı Karides Nasıl Pişirilir.

Ispanaklı Karides Tarifi
Malzemeleri

  • Bir kilo ıspanak
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tane kuru soğan
  • 200 gram tost kaşarı
  • Karides

Ispanaklı Karides Yapılışı
Bir tane kuru soğanı yağda soteleyin.
Saplarını ayıklayıp yıkadığınız ıspanağı ilave edip ilave ederek biraz soteleyin.
Daha sonra bir borcam kabın dibine yerleştirin.
Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün,
Daha sonra sırasıyla;
Limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı,
Çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri,
En üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün,
Kalan kaşar rendesini de serpip, fırına verin.
Yarım saat pişirip servis yapın.

Pratik Pasta Tarifi Kolay Pasta Nasıl Yapılır

Pratik Pasta Tarifi, Pratik Pasta Yapılışı, kolay pasta nasıl yapılır, pasta tarifleri.

Pratik Pasta Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 1 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak şeker
  • 25 gram kakao

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
  • Bir bardak süt

Pratik Pasta Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırparak karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın.
Yağlanmış borcam, tepsi ya da kek kalıbına dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılan  fırında pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkartın.
Pişen kekin üzerine sıcakken hemen 1 bardak sütü gezdirerek dökün.
Bu şekilde soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürün.
Onun üstüne soğuk çikolata sosunu dökün.
Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Son olarak üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır Tarifi

Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır Tarifi, Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Bir tane soğan
  • İki tane yeşil biber,
  • Bir tane kırmızı biber
  • Bir tane rendelenmiş havuç
  • Yarım demet maydanoz,
  • Bir tane limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için dilimlenmiş limon 

Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı
Kuru fasulyeyi haşlayıp süzün.
Maydanozu incecik doğrayın.
Soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi  orta incelikte doğrayın.
Genişçe bir kabın içine tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın.
Hazırlanan karışımı servis tabağına koyun.
Üzerini limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Pastane Poğaçası Yapılışı

Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:

  • 200 gram eritilmiş margarin
  • 2 tane yumurta,
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu şeker  
  • Yarım çorba kaşığı tuz 
  • Yarım paket yaş maya (21 gram kadar)
  • 1 tane Türk kahvesi fincanı ılık su
  • 8 Türk kahvesi fincanı un (3.5 su bardağı kadar)

İçi malzemeleri:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz.

Üzeri İçin malzemeler:

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu 

Pastane Poğaçası Yapılışı
Hamur mayasını ılık su da eritin.
Genişçe bir kapta margarin, yumurta, tuz, şeker ve eriyen mayayı iyice karıştırın.
Karışımın üzerine unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamur kıvamlı yumuşaklıkta olacak (kulak memesi kıvamında)
Hamurun üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamuru 1,5-2 saat kadar bekleterek mayalandırın.
İç malzemelerini hazırlayın.
İnce doğranan peynir ve maydanozu karıştırın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortasına peynirli maydanozlu iç harcından koyup kapatın.
Tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızardıktan sonra  fırından çıkartıp biraz dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Üzeri için hindistan cevizi
Lokum Yapılışı
Teflon bir tavaya irmik ve  toz şekeri koyup karıştırın.
Üzerilerine sütü ve suyu dökerek karıştırın.
Koyulaşana kadar karıştırıp pişirin.
Daha sonra soğumaya bırakalım.
Muhallebi soğuduktan sonra elinizi ıslatarak küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz lokumları hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta, Karnıyarık Tarifleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifi, fırında karnıyarık tarifler, karnıyarık yemekleri, fırında karnıyarık tarifi oktay usta, fırında karnıbahar, kıymalı karnıyarık tarifi, musakka tarifi, pilav tarifi, oktay usta karnıyarık tarifi, yemek tariflerikarnıyarık tarifi oktay usta , oktay usta fırında karnıyarık tarifi, karnıyarık kolay, karnıyarık pratik tarif
.
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
  • Altı tane orta boy patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • iki çorba kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • Üç tane yeşilbiber
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki su bardağı kaynar su
  • Yeterince tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alaclı soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın.
Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra tuzlu sudan patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayın.
Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyun.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları, önlü arkalı şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın.
Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Bbiber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin.
Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Güzelce karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika  pişirin. 

Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi Nohut Tarifi

Kıymalı Nohut Tarifi, Nohut Yemeği Tarifi, Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi, Bakliyat Yemekleri.

Kıymalı Nohut Tarifi
Malzemeler:

  • İki su bardağı nohut
  • 200 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Su
  • Sıvı yağ
Kıymalı Nohut Yapılışı
Bir gece önceden nohudu suya koyarak bekletin.
Nohudun suyuna bir yemek kaşığı karbonat karıştırın.
Ertesi gün nohudu çok iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzün.
Genişçe bir tencereye nohudu koyup üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Nohutlar hafif bir şekilde yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Başka bir tencerede  kıymayı sıvı yağı ilave ederek kavurun.
Daha sonra içine salçayı ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
Kavurduğunuz kıymayı nohudun içine dökerek karıştırın.
Tuz ve kırmızı pul biberi ilave ederek nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.