Malzemeleri:
- Bir kilogram taze ayse fasulye
- Üç kahve fincanı zeytinyağı
- Üç tane orta boy soğan
- Tuz
- Bir kahve kaşığı şeker
- İki tane domates
- 1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Taze Ayşe Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayın.
Tencereye koyup tuzunu ve zeytinyağını ilave edin.
Soğanları ortadan ikiye bölüp fasulyelerin üzerine dizin.
Kapağını kapatıp ateşe koyun.
Fasulyeler suyunu bırakıp yeniden çekene kadar pişirin.
Daha sonra suyunu ilave edip 1 saat 15 dakika pişirin.
Kuşbaşı doğranan domatesleri fasulyelerin üzerine yerleştirin.
15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.