Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları

Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları Kandil Simidi Nasıl Yapılır, Kandil Simiti Yapılışı. 

Kandil Simidi Tarifi
Malzemeleri:

  • 125 gram margarin
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı mahlep
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm sirkesi)
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Bir yumurtanın sarısı (hamura katmak için)
  • Bir yumurtanın beyazı (üzerine sürmek için)
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine serpmek için susam

Kandil Simidi Yapılışı
Susam ve yumurta akı dışındaki bütün malzemeler karıştırılır.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edilerek hamur hazırlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.
Yuvarlak halkalar yapılır.
Halka haline getirilen hamur önce yumurta akına sonra susama batırılır.
Daha sonra tepsiye dizilir.
180 derecede ısıtılan fırına verilir.
Üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok :