Cevizli Açma Tarifi Cevizli Açma Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Cevizli Açma Tarifi Cevizli Açma Nasıl Yapılır Püf Noktaları, açmalar, kolay açma yapılışı, açmanın tarifi.

Cevizli Açma Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kibrit kutusu kadar yaş maya
  • Altı yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
  • 100 gam margarin
  • 100 gram ceviz
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı çörekotu

Cevizli Açma Yapılışı
Bir  kabın içine ılık suyu koyun.
Suyun içine şekeri, tuzu ve mayayı ilave edip eritin. 
Sıvıyağ da ilave edip karıştırın.. 
Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun.
Unu hamurun kulak memesi kıvamında olacağı şekilde ayarlayın.
Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 30 dakika kabarmaya bırakın. 
Hamur mayalandıktan sonra sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizde uzatıp inceltin.
Üzerine yumuşamış margarinden sürün. 
Dövülmüş ceviz içinden serpin. 
Rulo halinde kıvrılıp yuvarlayın.
Açma şekli verip tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 
Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılan fırında üzeri kızaran kadar pişirin.

Hiç yorum yok :