- Malzemeler soğuk olmamalı, oda sıcaklığında olmalı
- Malzemeler taze olmalı
- Kek kalıbı yağlanıp unlanmalı
- Kek fırına verilmeden önce fırın ısıtılmalı
- Yumurtalar iyice çırpılmalı
- Toz şekerin iyice erimesi sağlanmalı
- Toz şeker ve yumurta karıştırılarak çok iyi bir şekilde çırpılmalı.
- Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı ayrı çırpılmalı.
- Un elenmeli.
- Kek 150-180 derecede pişirilmeli.
- Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkartılmalı.
- Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
- Kek fırına verildikten sonra ilk 20 dakikada fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
- Kek piştikten sonra fırını kapatıp içinde 5-10 dakika bekletmeliyiz.
- Keki fırının alt kısmında pişirmeliyiz.
- Kekte kullanılan meyve ve sebzeler kuru olmalıdır, kuru değilse una bulanıp kullanılmalı.
- Kek hamuruna 1-2 damla limon suyu damlatılmalı.
- Islak kek yaparken yoğurt yerine süt kullanmalısınız, daha yumuşak olur.
- Sade kekler yoğurtla yapılmalıdır, daha kuru ve sert olur.
Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir
Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder