Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

Muhteşem Kek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

  • Malzemeler soğuk olmamalı, oda sıcaklığında olmalı
  • Malzemeler taze olmalı
  • Kek kalıbı yağlanıp unlanmalı
  • Kek fırına verilmeden önce fırın ısıtılmalı
  • Yumurtalar iyice çırpılmalı
  • Toz şekerin iyice erimesi sağlanmalı
  • Toz şeker ve yumurta karıştırılarak çok iyi bir şekilde çırpılmalı.
  • Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrı ayrı çırpılmalı.
  • Un elenmeli.
  • Kek 150-180 derecede pişirilmeli.
  • Kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkartılmalı.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
  • Kek fırına verildikten sonra ilk 20 dakikada fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırını kapatıp içinde 5-10 dakika bekletmeliyiz.
  • Keki fırının alt kısmında pişirmeliyiz.
  • Kekte kullanılan meyve ve sebzeler kuru olmalıdır, kuru değilse una bulanıp kullanılmalı.
  • Kek hamuruna 1-2 damla limon suyu damlatılmalı.
  • Islak kek yaparken yoğurt yerine süt kullanmalısınız, daha yumuşak olur.
  • Sade kekler yoğurtla yapılmalıdır, daha kuru ve sert olur.

Hiç yorum yok :