Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Türlü Tarifi Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır 

Zeytinyağlı Türlü Tarifi  
Malzemeleri:

  • 2 tane kabak
  • 2 tane patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram bakla
  • 250 gram yeşil biber
  • Yarım kilo  domates
  • 1 baş sarımsak
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Türlü Yapılışı
Öncelikle tencereye yağı koyun.
Kabuklarını soyduğunuz soğanları bütün olarak içine atın.
Daha sonra sarımsakları da ilave edip karıştırın.
Ayıklanmış ve büyükçe doğranmış sebzeleri sırasıyla ilave edin.
Fasulye, bakla, bezelye, biber, patlıcan ve kabak sırasıyla tencereye koyun.
En üstüne kabukları soyulup dilimlenmiş domatesleri yerleştirin.
Kısık ateşte 45-60 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.