Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Kolay İrmik Tatlısı Yapılışı

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi, Pratik İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Dokuz çorba kaşığı irmik
  • Onbir çorba kaşığı toz şeker
  • Bir avuç ceviz
  • Bir taaane portakal
  • Tarçın

İrmik Tatlısının Yapılışı
İrmik, süt ve toz şekeri bir tencerede iyice karıştırın.
Daha sonra kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında 5 dakika daha pişirip ateşten alın..
Bir borcam kabı ıslatıp pişen malzemenin yarısını içine dökün.
Üzerine irice dövülmüş cevizleri ve tarçını yayın.
Malzemenin kalan diğer yarısını da tarçın ve cevizlerin üzerine dökün.
Buzdolabına koyarak bir saat kadar bekletin.
Daha sonra kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
Üzerini ceviz içi, tarçın ve portakal dilimleriyle süsleyin.
İrmik tatlınız servise hazır.