Havuç piştiğinde daha faydalı oluyor

Havuç piştiğinde daha faydalı oluyor
Genelde salata olarak tükettiğimiz havuç piştiğinde daha faydalı oluyor. Sindirimi zor besinler arasında yer alan havuç, pişirildiğinde sindirimi kolaylaşıyor. Ayrıca, içerdiği beta karoten ve A vitamini pişmiş havuçta maksimum seviyeye çıkıyor.


Mantar piştiğinde faydası artıyor

Mantar piştiğinde faydası artıyor
Mantarı pişirdiğinizde faydası artıyor. Sindirilmesi zor olan besinler arasında yer alan mantar, pişirildiğinde hem sindirimi kolaylaşıyor hem de toksinleri öldüğü için daha güvenli oluyor.

Şambali tatlısı tarifi tarifi Şambali tatlısı nasıl yapılır

Şambali tatlısı tarifi, Şambali tatlısı nasıl yapılır, Şambali tatlısı yapılışı:


Şambali tatlısı
Malzemeleri:

  • İki su bardağı yoğurt
  • İki su  bardağı tozşeker
  • Dört sü bardağı irmik
  • Bir su bardağı un
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • Bir vanilya
  • Yer fıstığı

Şerbeti için:

  • Dört su bardağı su
  • Beş su bardağı tozşeker
  • İki damla limon

Şambali tatlısı yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp  kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limonunu ilave edin.
Biraz karıştırıp ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Yoğurt, irmik ve toz şekeri bir kapta iyice çırpın.
Unu, vanilyayı ve karbonatı ilave edip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin.
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün.
Üzerine yer fıstığı serpin.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Fırından alıp 2-3 dakika beklettikten sonra üzerine soğuk şerbet dökün.


Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 9

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 9
  • Izgarada kızartılmış 60 gram hamburger eti
  • Bir tabak söğüş doğranmış domates ve salatalık
  • Bir tane elma

Bamya tarifi Çok kolay bamya yemeği tarifi bamya nasıl pişirilir

Bamya tarifi, Çok kolay bamya yemeği tarifi, mis bamya yemeği, bamya nasıl pişirilir, kolay bamya nasıl yapılır, bamyanın en kolay tarifi.

Bamya yemeği tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo haşlanmış bamya
  • Zeytinyağı
  • Bir tane domates
  • Bir tane kuru soğan
  • Pulbiber
  • Tuz
  • İki bardak kaynamış su

Bamya yemeği yapılışı
Soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun.
Domatesi rendeleyip soğanların içine ilave ederek karıştırın.
Baharat ve suyunu ilave edin.
Su kaynayınca önceden biraz haşlanmış ve suyu süzülmüş bamyayı ekleyin.
Kısık ateşte bamyalar tam olarak pişene kadar kaynatın.

Not: Kalorisi oldukça düşük olan bamya yemeği, zayıflamak isteyenler için çok uygun ve sağlıklı bir besin kaynağı.

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 8

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 8
  • Bir tabak domatesli spagetti
  • Bir bardak ayran. 

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 6

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 6
  • Balık şnitzel (2 tane balık filetosunu galeta unua batırarak hafif yağda kızartın)
  • Bir tabak mevsim salata
  • Bir porsiyon meyve.

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 5

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 5
  • Bir tas yoğurtlu çorba  
  • İki tane ızgara köfte
  • Bir tabak söğüş doğranmış salatalık
  • Bir tane domates 

Antakya tepsi kebabı tarifi

Antakya tepsi kebabı tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarmısak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Döşemek için:

  • 4 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:

  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzerini Süslemek için:

  • 3 tane domates
  • 5 tane çarliston biber

Antakya tepsi kebabı yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp robottan çekin.
Bir kapta piyazlık doğranan soğan, salça ve sıvıyağı karıştırın.
Bu malzemeyi tepsiye döşeyin.
Üzerine robotta çektiğiniz kıymalı harcıdöküp yayın.
Salçayı, suyu ve sıvıyağı karıştırıp kıymalı harcın üzerine gezdirin.
Domates ve biberleri dilimleyip kebabını üstünü süsleyin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Sütlü patates tarifi Sütlü patates nasıl yapılır

Sütlü patates tarifi, Sütlü patates nasıl yapılır, Sütlü patates yapılışı


Sütlü patates tarifi
Malzemeleri:

  • Oniki tane patates
  • İki su bardağı süt
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım paket krema
  • Bir tatlı kaşığı renkli tane biber
  • Bir tane taze sarmısak
  • Üç dal taze biberiye
  • Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sütlü patates yapılışı
Patatesleri soyup bir kalınlığından dahan yuvarlak halkalar şekinde doğrayın.
Doğradığınız patatesleri tencereye koyun.
Üzerine sütü, tereyağını, kremayı, tane biberi ve tuzu ilave edin.
Karıştırıp yumuşayana kadar ocakta pişirin.
Yumuşayan patatesleri tencereden alıp fırın tepsisine dizin.
Tenceredeki sütü de üzerine dökün.
Üzerine ince kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını serpiştirin.
Rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde üzerine yayın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişirin.
Salata ve ayranla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun...

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 4

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 
  • Bir tane katı pişmiş yumurta
  • Bir tabak yağsız yeşil salata
  • 50 gram haşlanmış tavuk eti
  • Bir tane portakal 

Sütlaç tarifi Sütlü nişastalı pirinç unlu sütlaç tarifi

Sütlaç tarifi, Sütlü nişastalı pirinç unlu sütlaç tarifi, nişastalı sütlaç tarifi, sütlü sütlaç tarifi, pirinç unlu sütlaç tarifi.

Sütlaç tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört su bardağı süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir fincan pirinç
  • Bir yemek kaşığı
  • Bir kaşık pirinç Unu
  • Tuz

Sütlaç yapılışı
Pirinci yarım su bardağı suda yumuşayana kadar pişirin.
Pişen pirinci kaşıkla ezin.
Bir tencerede sütü, şekeri, tuzu ve ezilen pirinci karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu su ile iyice ezerek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kaynayan sütlü karışımın içine dökün.
Top top olmaması için azar azar ekleyin.
10 dakika daha kaynatıp kaselere bölün.
Damak tadınıza göre üzerini tarçın, fındık, cevizle süsleyin.
Fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.
Daha sonra tercihe göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Çocuklar için puding tarifi

Çocuklar için puding tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir paket vanilyalı puding
  • Bir paket çilekli puding
  • Süt miktarı vanilyalı pudingin paketinde yazan miktar kadar olacak.
  • Renklendirmek için çilekli puding
  • Süslemek için kalpli şeker

Çocuklar için puding tarifi
Vanilyalı pudingi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın.
Vanilyalı pudingi 3-4 bardağa paylaştırın.
Çilekli pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Çilekli pudingi bardaklardaki vanilyalı pudingin üzerine ekleyin.
Soğuduktan sonra üzerini şekilli şekerlerle süsleyerek servis yapın.

Şarlot tarifi Şarlot nasıl yapılır tarifi

Şarlot tarifi, Şarlot nasıl yapılır tarifi, Şarlot yapılışı, Şarlot malzemeleri 

Şarlot tarifi
Malzemeleri

  • Br paket kakaolu petibör bisküvi
  • Bir paket sade petibör bisküvi
  • İki tane elma
  • İki paket sade krem şanti
  • 4,5 su bardağı süt
  • Bir paket çikolata sosu

Şarlot yapılışı
2 su bardağı süt ile 2 paket krem şantiyi hazırlayın.
2,5 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sosunu hazırlayın.
İki paket petibör bisküviyi kırın.
İçine kabuğu soyulmuş elmaları küçük küçük doğrayıp karıştırın.
2 yemek kaşığı süt ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırlanan krem şantinin yarısını bisküvilere karıştırın.
Bir tepsiye döküp üzerini düzeleltin.
Kalan krem şantiyi de üzerine dökün.
Üstüne çikolata sosunu dökün.
Buzdolabına koyup 3 saat bekletip servis yapın.

Fırında sütlaç tarifi Fırında sütlaç nasıl yapılır tarifi Fırında sütlaç yapılışı

Fırında sütlaç tarifi, Fırında sütlaç nasıl yapılır tarifi, Fırında sütlaç yapılışı, sütlaç yapmanın püf noktaları.

Fırında sütlaç tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt (5 su bardağı)
  • Birbuçuk çay bardağı pirinç
  • İki su bardağı şeker (damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)
  • Bir paket vanilya
  • Bir litre su (5 su bardağı)
  • Üç yemek kaşığı pirinç unu
 Fırında sütlaç yapılışı
Pirinci yıkayıp 5 su bardağı suda haşlayın.
Pirinçler yumuşadığı zaman süt ve şekeri ilave edin.
Süt kaynadıktan sonra bir bardak suda ezilen pirinç ununu ilave edin.
10 dakika daha kaynatın.
Ateşten almadan hemen önce vanilyayı ilave ederek karıştırın.
Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
Isıya dayanıklı kaseleri biraz su koyduğunuz fırın tepsisine dizin.
Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırına verin.
Arada kontrol ederek pişmesini sağlayın.

Saray muhallebisi nasıl yapılır tarifi saray muhallebisi tarifi

Saray muhallebisi nasıl yapılır tarifi, saray muhallebisi tarifi, saray muhallebisi yapılışı. 

Saray muhallebisi nasıl yapılır tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • 100 gram margarin
  • Dört kaşık tepeleme un
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviziçi
  • Bir tane yumurtanın sarısı

Saray muhallebisi yapılışı
Sütü tencereye koyup ısıtın.
Bir kapta yumurta sarısı ve şekeri karıştırın.
Bu karışımı ısınan süte ilave edip karıştırarak toz şekeri eritin.
Şeker eridikten hemen ocaktan alın.
Başka bir tencerede 100 gram margarini eritin.
Üzerine unu ekleyerek kavurun.
Kavuran una sütü ilave edip karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilyayı ilave edin.
5-10 dakika kadar devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
Borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökerek yayın.
Üzerini dövülmüş cevizle süsleyin
Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.

Krem karamel tarifi Krem karamel nasıl yapılır tarifi

Krem karamel tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tane yumurta
  • Sos hazırlamak için 6 yemek kaşığı şeker

Krem karamel yapılışı
Sütü, yumurtayı, şekeri ve mısır nişastasını bir tencerede karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Daha sonra küçük kaselere bölün.
6 yemek kaşığı şekeri bir teflon tavada eritin.
Hazırladığınız karemeli kaselerdeki muhallebilerin üzerine eşit şekilde dökün.
Sıcakken sert olan karamel soğuduğunda eriyecektir.
Krem karameli bir pasta tabağına ters çevirerek servis yapın.

Çikolata soslu irmik tatlısı nasıl yapılır tarifi

Çikolata soslu irmik tatlısı nasıl yapılır tarifi 
Malzemeler  

  • Birbuçuk su bardağı irmik
  • Birbuçuk su bardağı tozşeker
  • Beş su bardağı yağlı süt
  • Bir paket vanilya
  • Dört çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 100 gram bitter çikolata
  • Bir çay çay bardağı dövülmüş ceviz

Çikolata soslu irmik tatlısı yapılışı 
Öncelikle tencerede ye irmiği, toz şekeri, hindistan cevizini ve vanilyayı karıştırın.
Üzerine beş bardak sütü ilave ederek karıştırın.
Kısık ateşte koyarak sürekli karıştırın.
Kıvamlı bir hal alana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Muhallebi az ılıdıktan sonra bir kaba boşaltın.
Şimdi sıra bitter çikolatayı eritmeye geldi.
Küçük bir tencereye ya da kaba küçük parçalara bölünen bitter çikolatayı koyun.
Başka bir tencereye de su koyarak kaynatın.
Çikolataların olduğu küçük tencereyi kaynayan suyun bulunduğu tencerenin içine koyun.
Çikolataların suyun ısısıyla erimesini sağlayın.
Eriyen bitter çikolatayı tatlının üzerine gezdirin.
Daha sonra cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Kakaolu muhallebi nasıl yapılır tarifi

Kakaolu muhallebi nasıl yapılır tarifi mis gibi kakaolu muhallebi tarifi en kolay muhallebi tarifleri

Kakaolu muhallebi tarifi
Malzemeleri

  • Beş su bardağı süt
  • Yedi yemek kaşığı toz şeker
  • İki yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Üç yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • Bir paket vanilya
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • 50 gram tereyağı ya da kaymak

Kakaolu muhallebi yapışı
Süt ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.
Unu ve kakao da ilave edip iyice karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp kıvamlı hal alana kadar pişirilir.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Sıcak haldeyken hemen vanilya, yumurta sarıları ve tereyağı ilave edin.
Mikserle yüksek hızla 10 dakika kadar çırpın.
Muhallebiyi kup bardaklara ya da kaselere paylaştırın.
Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
Üzerini hindistan cevizi, fındık ve  badem ... vb süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...!

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 3

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 3
  • Bir tas domates veya karışık sebze çorbası
  • Krem peynir sürülmüş bir dilim tost ekmeği
  • Bir porsiyon meyve

Mis gibi kakaolu muhallebi tarifi

Mis gibi kakaolu muhallebi tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Bir çay bardağı pirinç un
  • İki çorba kaşığı buğday nişastası
  • İki çorba kaşığı kakao
  • Bir su bardağı tozşeker
  • Bir paket vanilya

Mis gibi kakaolu muhallebi yapılışı
Soğuk sütü, pirinç ununu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri tencerede karıştırın.
Pürüzsüz akışkan bir hal alana kadar karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
Ateşten almadan 1-2 dakika önce vanilyayı ilave edip karıştırın.
Sonra hemen ateşten alın.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...!

Kolay kakaolu muhallebi tarifi

Kolay kakaolu muhallebi tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı un
  • Bir tane yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • Bir paket kakao
  • Bir su bardağı tozşeker
  • Bir kilo süt
  • Bir paket vanilya

Kolay kakaolu muhallebi yapılışı
Tencerede un, şeker, yumurta ve kakaoyu karıştırın.
Sütü de ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşten alın.
Vanilya ve tereyağını ilave edip mikserle iyice çırpın.
Kaselere paylaştırıp buzdolabında dondurun.
Daha sonra servis yapın.

Kakaolu muhallebi tarifi

Kakaolu muhallebi tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram şeker
  • 80 gram pirinç unu
  • Dört su bardağı süt
  • Bir çorba kaşığı kakao
  • Vanilya

Kakaolu muhallebi yapılışı
Pirinç unu, şeker ve sütü tencerede karıştırın.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.
Muhallebinin yarısını  kaselere boşaltın.
Kalan kısmın içine kakaoyu karıştırın.
Kakaolu muhallebiyi de kaselerin üzerine alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın.
Soğuttuktan sonra servis yapın.

Yalancı tavuk göğsü tarifi

Yalancı tavuk göğsü tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket margarin
  • İki çay bardağı un
  • Üç parça damla sakızı

Yalancı tavuk göğsü tarifi
Derin bir kapta yağı eritin.
İçerine un ilave ederek hafif ateşte biraz kavurun.
Soğuk süt ekleyip karıştırın.
Daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin.
Sürekli karıştırıp göz göz olana kadar pişirip ateşten alın.
Kısa süre beklettikten sonra 25 dakika kadar mikserle çırpın.
Sakız gibi olduğunda kıvama gelir.
Yalancı tavuk göğsünü hafif ıslatılmış köşeli düz bir kaba dökün.
Buzdolabına koyup bir gün bekletip servis yapın.
Afiyet olsun...!

Mis gibi irmik tatlısı tarifi

Mis gibi irmik tatlısı tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir limonun kabuğunun rendesi
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • Bir çorba kaşığı nişasta
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Bir su bardağı hindistancevizi
  • Bir su bardağı ceviz
  • Bir çay kaşığı tarçın

Mis gibi irmik tatlısı yapılışı
Süt, irmik, şeker, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesinı karıştırın.
Orta ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluana kadar pişirin.
İçine margarin, hindistan cevizinin yarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Derin bir kabı ıslatarak muhallebinin yarısını içine dökün.
Ceviz ve tarçını karıştırıp üzerine eşit şekilde yayın.
Kalan irmiğe kakaoyu ekleyip karıştırıp  cevizin üzerine yayın.
Buzdolabında bir gece bekletin.
Sevis ederken üzerine kalan hindistancevizini ile süsleyin.
Afiyet olsun..!

En kolay sütlü irmik tarifi

En kolay sütlü irmik tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Onaltı çorba kaşığı tozşeker
  • Sekiz çorba kaşığı irmik
  • Üç çorba kaşığı ceviz içi

En kolay sütlü irmik yapılışı
Süt, irmik ve şekeri karıştırın.
Orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi piştikten sonra ateşten alın.
Yuvarlak bir kabı suyla ıslatın.
Muhallebinin yarısını bu kaba koyup biraz soğutun.
Kırılan ceviziçini soğuyan muhallebinin üzerine yayın.
Kalan muhallebiyi de cevizlerin üzerine döküp yayın.
Bu şekilde buzdolabına koyup dondurun.
Servis yapmak için kabı ters çevirip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...!

Yoğurtlu salata tarifi

Yoğurtlu salata tarifi
Malzemeleri: 

  • 30 tane ayşe kadın fasulyesi
  • Üç çorba kaşığı yoğurt
  • Bir çorba kaşığı mayonez
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Üç ytane sivri biber
  • Bir çay kaşığı tuz

Yoğurtlu salata yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp başlarını kesin kılçıklarını alın.
Tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın.
Soğuk sudan geçirin.
Bir parmak kalınlığında doğrayın.
Biberlerin tohumlarını çıkartıp ince ince kıyın.
Yoğurdu, limon suyunu, mayonezi, zeytinyağını ve tuzu karıştırıp iyice çırpın.
Fasulye ve biberlerin üzerine gezdirip karıştırın.
Afiyet olsun...

En kolay tiramisu tarif kolay tiramisu nasıl yapılır

Tiramisu tarifi, En kolay tiramisu tarif,  kolay tiramisu nasıl yapılır

Tiramisu tarifi
Malzemeleri

  • Bir paket hazır kek iki katlı pasta tabanı
  • Bir çay bardağı sıcak su 
  • Bir yemek kaşığı granül kahve 
  • Bir tatlı kaşığı tozşeker 

Kreması için:

  • 200 gr. labne peynir 
  • İki su bardağı süt 
  • Beş yemek kaşığı tozşeker 
  • Üç yemek kaşığı un 
  • Bir tane yumurta sarısı 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao


Tiramisu yapılışı

Kremayı hazırlamak için;
Toz şekeri, unu, sütü ve yumurta sarısını karıştırın.
Karışımı orta ısıda sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Daha sonra kremayı soğumaya bırakın.

Daha sonra, soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyip mikserle çırpın.

Kek tabanını ıslatmak için;
Sıcak suyu, granül kahveyi ve toz şekerini bir kapta iyice karıştırın.

Servis tabağına pasta tabanının bir katını koyun.
Hazırladığınız granül kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın,
Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.

Pastanın diğer katını da granül kahveli karışımla ıslatın.
Kremalı katın üzerine kapatın.
Kalan kremayı pastanın üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın.

Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin.
Buzdolabına koyarak 1- 2 saat kadar bekletin.
Tiramisu kekiniz hazır.
Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...!

Çiğ kek tarifi Çiğ kek nasıl yapılır Çiğ kek malzemeleri Çiğ kek yapılışı

Çiğ kek tarifi Çiğ kek nasıl yapılır Çiğ kek malzemeleri Çiğ kek yapılışı

Çiğ kek tarifi
Malzemeleri:

  • Beş tane gün kurusu kayısı 
  • Bir su bardağı dut kurusu 
  • Bir su bardağı fındık 
  • Üç yemek kaşığı yulaf ezmesi 
  • İki yemek kaşığı fıstık ezmesi  
  • Yarım çay bardağı yarım yağlı süt 
  • Bir yemek kaşığı kakao 
  • Bir yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 

Çiğ kek yapılışı
Kayısıları küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
Malzemeleri ayrı ayrı olmak üzere mutfak robotunda ufak parçalar haline gelene kadar çektirin.
Tüm malzemeyi mutfak robotuna koyarak  son bir kez daha çekin.
Çekilen malzemeyi küçük bir tepsiye iyice sıkıştırarak yayın.
İyice bastırarak sıkıştırmazsanız kek kapıplaşmaz dağılır..!
Hazırladığınız keki bu şekilde buzdolabına koyun.
Buzdolabında  en az 2 saat kadar bekletin.
Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...!

Fırında baharatlı patates kızartması tarifi

Fırında baharatlı patates kızartması tarifi
Malzemeleri:

  • Beş tane patates
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı kekik 
  • İki dal biberiye 
  • İki diş rendelenmiş sarmısak 
  • Tuz  

Fırında baharatlı patates kızartması tarifi
Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın.
Taze patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan doğrayabilirsiniz.
Geniş bir karıştırma kabının içine koyun.
Üzerine zeytinyağı, kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyin.
İyice karıştırın.
Tepsiye yağlı kağıt serip baharatlı patatesleri üzerine yayın.
Patatesleri hepsinin kızarması için üst üste gelmemesine dikkat edin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış  fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırınlayın. 
Kızarınca fırından alıp sıcak sıcak ya da ılık olarak servis yapın...

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 2

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 2

  • İki tane ince dilim ekmeği
  • İki çay kaşığı tereyağı
  • İki dilim peynirle hazırlanmış sandöviç
  • Bir bardak portakal suyu ve elma.

Kısır tarifi mis gibi kısır nasıl yapılır

Kısır tarifi mis gibi kısır nasıl yapılır

Kısır tarifi
Malzemeleri

  • İki su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • 2-3 diş sarmısak (isteğe bağlı)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 3-4 tane taze soğan
  • 1 tane domates
  • 1 tane salatalık
  • Sıvı yağ
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Limon (isteğe bağlı, damak tadınıza göre sonradan sıkabilirsiniz)

Kısır yapılışı
İnce bulguru genişçe bir kaba koyun.
Bulgurun üzerine sıcak suyu gezdirerek ıslatıp karıştırın.
Bulgurların şişmesi için 15- 20 dakika bekletin.
Bir tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp ekleyin.
Sarımsağı rendeleyip ekleyin.
Salçaları ekleyip ve iyice yoğurun.
Son olarak diğer malzemelleri de ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...

Köfteli pilav tarifi köfteli pilav nasıl yapılır tarifi

Köfteli pilav tarifi, köfteli pilav nasıl yapılır tarifi

Köfteli pilav tarifi
Malzemeleri:

Köfte İçin

  • Yarım kilo kıyma
  • Galeta unu veya bayat ekmek içi
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane rendelenmiş kuru soğan
  • Bir tane rendelenmiş kuru soğan  
  • Üç diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kimyon 
  • Kekik
  • Tuz

Pilav için:

  • İki su bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı sıvıyağı
  • Bir fincan tel şehriye
  • Tuz

Sos için:
1 su bardağı domates rendesi
Tuz
Karabiberi

Köfteli Pilav Tarifi
Köfte harcını hazırlamak için bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.
Malzemeyi iyice yoğurduktan sonra 30 dakika kadar dinlendirin.
Parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve un serpilmiş bir tabağa dizin.
Köfteleri az sıvıyağında kızartın.

Pilav yapılışı:
Pilav yapmak için pirinci yıkayıp 30 dakika soğuk suda bekletin.
Tenceresine sıvıyağ ve şehriyeleri koyup şehriyenin  rengi değişene kadar kavurun.
Şehriyenin rengi değiştiğinde pirinçleri ilave edip, 5 dakika kadar kavurun.
Pirinçlerin suyu tamamen yok olup tane tane olana kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra su ilave ederek pişirin.

Sos hazırlama:
Sosu hazırlamak için yapmanız gereken tek şey; domates rendesi, tuz ve karabiberi tavada karıştırıp biraz kavurmak...

Servis yapmak için pilavı genişçe bir kaba koyup üzerine köfteleri dizin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları

Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları
Malzemeleri:

  • İki su bardağı pilavlık pirinç
  • Üç su bardağı et ya da tavuk suyu
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane kesme şeker
  • Tuz  
  • 3-4 damla limon suyu

Pirinç pilavı yapılışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, 20 dakika soğuk suyun içinde bekletin.
Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin.
Pirinçleri süzdükten sonra eriyen yağın üzerine ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Et yada tavuk suyunu  pirinçler yeterince kavurunca üzerine ekleyin.
Tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyip bir kez karıştırın.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
Ocağı kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Tereyağlı alabalık tarifi Tereyağlı mis gibi alabalık tarifi

Tereyağlı alabalık tarifi Tereyağlı mis gibi alabalık tarifi, tereyağında alabalık pişirme, tavada alabalık nasıl yapılır.

Tereyağlı mis gibi alabalık tarifi
Malzemeleri

  • İki tane alabalık
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Tereyağlı alabalık yapılışı
Balıkları yıkayıp üzerine bıçakla iki tane çizik atın.
Balıkları tuzlayıp 10-15 dakika bekleterek dinlendirin.
Tavaya tereyağını koyup eritin.
Tereyağı eridikten sonra balıkları tavaya koyun.
Arkalı önlü döndürerek pişirip sıcak sıcak servis yapın.

Not: Balıkları çevirirken dikkatli olun, parçalamayın...!

Gürcü tatlısı tarifi Gürcü tatlısı nasıl yapılır

Gürcü tatlısı tarifi, mis gibi gürcü tatlısı, gürcü tatlısı nasıl yapılır, gürcü tatlısı malzemeleri, gürcü tatlısı yapmanın püf noktaları.

Gürcü tatlısı tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir su bardağı tozşeker
  • İki  su bardağı hindistan cevizi
  • İki su bardağı ince çekilmiş ceviz içi veya fındık içi
  • İki su bardağı un
  • İki paket kabartma tozu

Şerbet için :

  • Üç su bardağı tozşeker
  • Dört su bardağı su
  • Bir dilim limon
Gürcü tatlısı yapılışı
Şerbeti hazırlamak için suyu ve toz şekeri karıştırıp limonu ilave edip kaynatın.
Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika daha kaynatın.
Daha sonra soğuması için ocaktan alın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıp çırpın.
Karışımı büyükçe bir  borcama dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıyı 1-2 dakika bekletip üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra dilimleyin.
Üzerini süsleyip ve servis yapın.

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 1

Sağlıklı diyet için öğle yemeği önerileri 1
  • Bir tane domates, 50 gam Dardanel ton balığı, bir çaykaşığı mayonez, bir kaşık haşlanmış mısır, kıvırcık salata, bir tane salatalık,  bir kaşık zeytinyağı ve limonla hazırlanmış salata. 
  • Bir tane muz. 

Fırında mis gibi kıymalı patates tarifi

Fırında mis gibi kıymalı patates tarifi, fırında kıymalı patates tarifi, fırında kıymalı patates yapılışı malzemeleri, kıymalı patates yapmanın püf noktaları.

Fırında mis gibi kıymalı patates tarifi
Malzemeler
Patatesli Garnitürü İçin:
  • Altı tane patates
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı silme pul biber
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Harcı İçin:
  • 250 gram kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağı
Üzeri için:
  • Bir tane domates
  • İki tane yeşil biber
Fırında kıymalı patates yapılışı

Patatesli garnitürü hazırlamak için:
Patatesleri kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölü orta kalınlıkta doğrayın.
Bir borcama doğranan patatesleri koyun.
Patateslerin üzerine kekik, tuz, pul biber ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Daha sonra borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
180 derecede ısıtılmış fırına koyup yumuşayana kadar pişirin.

Kıymalı harcı hazırlamak için: 
Tavaya biraz yağ koyup ince kıyılmış soğanları kavurun.
Soğanların üzerine salça ilave edil bir dakika daha kavurun.
Kıymayı ve tuz ilave edip kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Fırında pişen patateslerin üzerine kıymayı dökün.
Kıymayı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın.
Kıymanın üzerini domates ve biber dilimlerini koyun.
Üzerine yağlı kağıt kapatıp tekrar fırına verin.
15 dakika daha pişirin.
daha sonra yağlı kağıdını açıp, tekrar fırına verin.
Biber ve domateslerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis edin.
Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın. 
Afiyet olsun...

Sağlıklı diyet için kahvaltı önerileri 3

Sağlıklı diyet için kahvaltı önerileri 3
  • Bir bardak meyve suyu
  • Beş tane light bisküvi
  • Bir küçük dilim peynir

Sağlıklı diyet için kahvaltı önerileri 2

Sağlıklı diyet için kahvaltı önerileri 2

  • Bir bardak light süt
  • Bir kase yulaf ezmesi
  • Bir tane elma

Sağlıklı diyet için kahvaltı önerileri 1

Sağlıklı diyet için kahvaltı önerileri 1
  • Bir tane yumurtayla yapılmış yağsız omlet
  • Bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
  • Bir dilim çavdar ekmeği


Mantar kavurma tarifi en lezzetli mantar kavurma nasıl yapılır tarifi

Mantar kavurma tarifi, en lezzetli mantar kavurma nasıl yapılır tarifi, mantar kavurma yapılışı

Mantar Kavurma Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 kilogram mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber  
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Kekik (Damak zevkinize göre ayarlayın)
  • Pul biber (Damak zevkinize göre ayarlayın)
Mantar kavurma yapılışı
Mantarları yıkayıp süzün.
Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Mantarları tencere ya da tavaya koyun.
Yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Suyunu çeken mantarlara soğan ve biberleri ilave edip karıştırın.
Ezilmiş sarımsakları baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
Biraz daha karıştırıp ocaktan alın.
Mantar kavurması servise hazır. 

Fırında sütlaç nasıl yapılır tarifi sütlaç tarifi sütlaç yapılışı

Fırında sütlaç nasıl yapılır, tarifi sütlaç tarifi, sütlaç yapılışı, kolay sütlaç, pratik sütlaç tarifi.

Fırında sütlaç nasıl yapılır tarifi
  • Malzemeleri: 
  • Beş su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta ( nişasta yoksa pirin unu yada un)
  • 1 paket vanilya  
  • 1 adet yumurta sarısı
Fırında sütlaç yapılışı
Pirinci yıkayın.
Yıkanan pirinci 2-3 su bardağı suda haşlayıp suyunu süzün.
Tencereye süt ve  pirinci koyun.
15 dakika kaynatın.
Üzerine toz şekeri ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
Nişastaya yarım su bardağı su ilave ederek açın.
Yavaş yavaş sütlaca katın.
5 dakika daha kaynatın.
Daha sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.
Sütlacı kaselere koyun.
Yumurtanın sarısını çırpıp kaselerin üzerine eşit şekilde dökün.
Fırın tepsisinin içine 2 parmak kadar su doldurun.
Kaseleri içine yerleştirin.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Patatesli Sulu Köfte Tarifi Patatesli Sulu Köfte Yapılışı Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır

Patatesli Sulu Köfte Tarifi, Patatesli Sulu Köfte Yapılışı, Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır 

Patatesli Sulu Köfte Tarifi
Malzemeleri

  • 4 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Kaynamış sıcak su

Köftesi İçin Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Küçük bir çay bardağı pilavlık bulgur
  • 3 diş sarmısak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Sulu Köfte Yapılışı
Geniş kaba kıymayı koyun.
Rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı ekleyin.
İnce ince doğradığımız maydanozu ekletin.
Bulguru ekleyin.
Rendelenen sarımsakları ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Daha sonra tümünü karıştırıp yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Tencereye salçayı ve sıvı yağı koyup kavurun.
Üzerine patatesleri ilave edip karıştırın.
Patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edip karıştırın.
Tuzunu da ilave edip 5 dakika pişirin.
Daha sonra köfteleri tek tek ilave edip yavaşça karıştırın.
Üzerine 2 su bardağı kaynamış sıcak su ilave edin.
Patates ve köfteler pişene kadar orta ateşte pişirin.

Mahluta çorbası tarifi mahluta çorbası nasıl yapılır

Mahluta çorbası tarifi, mahluta çorbası nasıl yapılır 

Mahluta çorbası tarifi 
Malzemeleri:

  • Sekiz su bardağı tavuk suyu
  • Dört kahve fincanı kırmızı mercimek
  • Dört kahve fincanı un
  • Bir yemek kaşığı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • Nane

Mahluta çorbası yapılışı
Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyun.
Ocağa alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.
5 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Yağın yarısını tencereye koyup unu ekleyin.
Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unun kokusu gelene kadar güzelce kavurun.
Mercimek, tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin.
Sürekli çırparak 10 dakika daha pişirin.
 Kalan yağı tavada kızdırıp, içinde toz kırmızı biberi kavurun.
Çorbayı kaselerine paylaştırıp ve üzerine biberli sosu gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Fırında sütlaç nasıl yapılır tarifi mis sütlaç tarifi

Fırında sütlaç nasıl yapılır tarifi, mis sütlaç tarifi, fırında sütlaç tarifi, sütlaç yapılışı, kolay sütlaç nasıl yapılır.

Fırında sütlaç tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı süt (1 litre süt)
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu (ikisi de  yoksa un)
  • Bir paket vanilya 
  • Bir tane yumurtanın sarısı.

Fırında sütlaç yapılış
Pirinci güzelce yıkayıp suyunu süzün.
Tencereye 3 su bardağı su koyup pirinci içine dökerek haşlayın.
Haşladıktan sonra fazla suyu kalırsa suyunu süzün.
Bir tencereye süt ve pirinci koyun.
Yaklaşık olarak 15-20 dakika kaynatın.
Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
Nişastayı yarım su bardağı su ile açın.
Nişastayı yavaş yavaş sütlaca ilave edin.
Yaklaşık olarak 3-4 dakika daha kaynatın.
Vanilyayı ilave edip, karıştırın.
Sütlacı kaselere eşit miktarda paylaştırın.
Yumurtanın sarısını iyice çırpıp kaselerin üzerine paylaştırın.
Fırın tepsisinin içine 2 parmak kadar su doldurup kaseleri içine yerleştirin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kolay patates salatası tarifi en lezzetli patates salatası nasıl yapılır

Kolay patates salatası tarifi, en lezzetli patates salatası nasıl yapılır, Patates Salatası Tarifi

Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane haşlanmış patates 
  • 12 yaprak kıvırcık
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 1 tane  kuru soğan
  • 1 tane limon  
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara  biber
  • Sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz 

Patates Salatası Yapılışı
Önceden haşlanan patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Soğanı uzun piyazlık doğrayın.
Yeşillikleri incecik doğrayıp baharatlarla karıştırın.
Üzerine tuz, limon suyu, sıvı yağ ve soğanı ekleyip karıştırın.
Son olarak doğranan patateslerle tüm malzemeyi karıştırıp servis yapın.

Detoks çayı tarifi

Detoks çayı tarifi
Malzemeler:

  • 2 su bardağı kaynamış su.
  • Bir tutam kiraz sapı
  • Bir tatlı kaşığı kereviz yaprağı
  • Bir demet taze maydanoz
  • B bir tutam enginar yaprağı
  • 4-5 tane avokado yaprağı  

Malzemelerin tamamını kaynamış suyun içine atarak iki dakika kaynatın. Ateşten alıp demlenmesini için bekletin. Yatmadan önce bir su bardağı demlediğiniz sudan için. Kalan suyu da sabah kalkınca için.

Detoks çayını ayda 1-2 defa hazırlayıp  içebilirsiniz

Dibi tutan çelik tencereler nasıl temizlenir

Dibi tutan çelik tencereler nasıl temizlenir
Dibi tutan çelik tencereleri temizlemek için karbonat ve sirkeden faydalanın. Dibi tutan çelik tencerenin içine bir tatlı kaşığı karbonat ve bir fincan sirkeyi koyup ısıtın. Bu şekilde tencerenizi kolaylıkla temizleyebilirsiniz. 

Kabak tatlısı nasıl yapılır bal kabağı tatlısı tarifi mis bal kabağı tarifi

Kabak tatlısı nasıl yapılır, Bal kabağı tatlısı tarifi, Bal Kabağı Tatlısı Tarifi, Bal Kabağı Tatlısı Yapılışı, mis bal kabağı tarifi, kolay kabak tatlısı yapmanın püf noktaları.

Bal kabağı tatlısı tarifi

  • Bir kilogram bal kabağı
  • Üç su bardağı toz şeker 
  • Bir su bardağı ceviz iççi
  • Yarım limonun suyu 

Bal kabağı tatlısı yapılışı
Kabağın çekirdeklerini çıkartıp temizleyin.
Kabuklarını soyup iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimlenen kabakları yıkayıp suyunu süzün
Geniş yayvan ve büyük bir tencereye kabakları yerleştirin..
Bütün kabakların üzerini kapatacak şekilde toz şekeri gezdirerek dökün.
Daha sonra üzerine yarım limonun suyunu sıkın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Su eklemenize gerek yoktur.
Kabakların suyu pişmesi için genelde yeterli olur.
Kabaklar çok susuz ise kontrol ederek biraz su ilave edebilirsiniz.
Tencerenin dibinde biraz şerbet kalana kadar pişirin.
Bal kabağı tatlısı soğuduktan sonra üzerine iri dövülmüş ceviz serpip servis yapın.