Malzemeleri:
- Bir litre süt
- 1,5 su bardağı irmik
- Bir su bardağı şeker
- Bir tane yumurta sarısı
- Bir limonun kabuğunun rendesi
- Bir çay kaşığı vanilya
- Bir çorba kaşığı nişasta
- Bir çorba kaşığı margarin
- Bir su bardağı hindistancevizi
- Bir su bardağı ceviz
- Bir çay kaşığı tarçın
Mis gibi irmik tatlısı yapılışı
Süt, irmik, şeker, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesinı karıştırın.
Orta ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluana kadar pişirin.
İçine margarin, hindistan cevizinin yarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Derin bir kabı ıslatarak muhallebinin yarısını içine dökün.
Ceviz ve tarçını karıştırıp üzerine eşit şekilde yayın.
Kalan irmiğe kakaoyu ekleyip karıştırıp cevizin üzerine yayın.
Buzdolabında bir gece bekletin.
Sevis ederken üzerine kalan hindistancevizini ile süsleyin.
Afiyet olsun..!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder