Malzemeleri:
- Bir litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım paket margarin
- İki çay bardağı un
- Üç parça damla sakızı
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Derin bir kapta yağı eritin.
İçerine un ilave ederek hafif ateşte biraz kavurun.
Soğuk süt ekleyip karıştırın.
Daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin.
Sürekli karıştırıp göz göz olana kadar pişirip ateşten alın.
Kısa süre beklettikten sonra 25 dakika kadar mikserle çırpın.
Sakız gibi olduğunda kıvama gelir.
Yalancı tavuk göğsünü hafif ıslatılmış köşeli düz bir kaba dökün.
Buzdolabına koyup bir gün bekletip servis yapın.
Afiyet olsun...!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder