En kolay sütlü irmik tarifi

En kolay sütlü irmik tarifi
Malzemeleri:

  • Bir litre süt
  • Onaltı çorba kaşığı tozşeker
  • Sekiz çorba kaşığı irmik
  • Üç çorba kaşığı ceviz içi

En kolay sütlü irmik yapılışı
Süt, irmik ve şekeri karıştırın.
Orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi piştikten sonra ateşten alın.
Yuvarlak bir kabı suyla ıslatın.
Muhallebinin yarısını bu kaba koyup biraz soğutun.
Kırılan ceviziçini soğuyan muhallebinin üzerine yayın.
Kalan muhallebiyi de cevizlerin üzerine döküp yayın.
Bu şekilde buzdolabına koyup dondurun.
Servis yapmak için kabı ters çevirip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...!

Hiç yorum yok :