Kısır tarifi
Malzemeleri
- İki su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane kuru soğan
- 2-3 diş sarmısak (isteğe bağlı)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 3-4 tane taze soğan
- 1 tane domates
- 1 tane salatalık
- Sıvı yağ
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Limon (isteğe bağlı, damak tadınıza göre sonradan sıkabilirsiniz)
Kısır yapılışı
İnce bulguru genişçe bir kaba koyun.
Bulgurun üzerine sıcak suyu gezdirerek ıslatıp karıştırın.
Bulgurların şişmesi için 15- 20 dakika bekletin.
Bir tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp ekleyin.
Sarımsağı rendeleyip ekleyin.
Salçaları ekleyip ve iyice yoğurun.
Son olarak diğer malzemelleri de ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder