Gürcü tatlısı tarifi
Malzemeleri:
- Dört tane yumurta
- Bir su bardağı sıvıyağ
- Bir su bardağı tozşeker
- İki su bardağı hindistan cevizi
- İki su bardağı ince çekilmiş ceviz içi veya fındık içi
- İki su bardağı un
- İki paket kabartma tozu
Şerbet için :
- Üç su bardağı tozşeker
- Dört su bardağı su
- Bir dilim limon
Şerbeti hazırlamak için suyu ve toz şekeri karıştırıp limonu ilave edip kaynatın.
Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika daha kaynatın.
Daha sonra soğuması için ocaktan alın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın,
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıp çırpın.
Karışımı büyükçe bir borcama dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıyı 1-2 dakika bekletip üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra dilimleyin.
Üzerini süsleyip ve servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder