Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları

Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları
Malzemeleri:

  • İki su bardağı pilavlık pirinç
  • Üç su bardağı et ya da tavuk suyu
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane kesme şeker
  • Tuz  
  • 3-4 damla limon suyu

Pirinç pilavı yapılışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, 20 dakika soğuk suyun içinde bekletin.
Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin.
Pirinçleri süzdükten sonra eriyen yağın üzerine ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Et yada tavuk suyunu  pirinçler yeterince kavurunca üzerine ekleyin.
Tuzu, şekeri ve limon suyunu ekleyip bir kez karıştırın.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatın.
Ocağı kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :