Malzemeleri:
- Bir litre süt
- Bir çay bardağı pirinç un
- İki çorba kaşığı buğday nişastası
- İki çorba kaşığı kakao
- Bir su bardağı tozşeker
- Bir paket vanilya
Mis gibi kakaolu muhallebi yapılışı
Soğuk sütü, pirinç ununu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri tencerede karıştırın.
Pürüzsüz akışkan bir hal alana kadar karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
Ateşten almadan 1-2 dakika önce vanilyayı ilave edip karıştırın.
Sonra hemen ateşten alın.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder