Sütlaç tarifi
Malzemeleri:
- Dört su bardağı süt
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir fincan pirinç
- Bir yemek kaşığı
- Bir kaşık pirinç Unu
- Tuz
Sütlaç yapılışı
Pirinci yarım su bardağı suda yumuşayana kadar pişirin.
Pişen pirinci kaşıkla ezin.
Bir tencerede sütü, şekeri, tuzu ve ezilen pirinci karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu su ile iyice ezerek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kaynayan sütlü karışımın içine dökün.
Top top olmaması için azar azar ekleyin.
10 dakika daha kaynatıp kaselere bölün.
Damak tadınıza göre üzerini tarçın, fındık, cevizle süsleyin.
Fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.
Daha sonra tercihe göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder