Malzemeler
- Birbuçuk su bardağı irmik
- Birbuçuk su bardağı tozşeker
- Beş su bardağı yağlı süt
- Bir paket vanilya
- Dört çorba kaşığı hindistan cevizi
- 100 gram bitter çikolata
- Bir çay çay bardağı dövülmüş ceviz
Çikolata soslu irmik tatlısı yapılışı
Öncelikle tencerede ye irmiği, toz şekeri, hindistan cevizini ve vanilyayı karıştırın.
Üzerine beş bardak sütü ilave ederek karıştırın.
Kısık ateşte koyarak sürekli karıştırın.
Kıvamlı bir hal alana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Muhallebi az ılıdıktan sonra bir kaba boşaltın.
Şimdi sıra bitter çikolatayı eritmeye geldi.
Küçük bir tencereye ya da kaba küçük parçalara bölünen bitter çikolatayı koyun.
Başka bir tencereye de su koyarak kaynatın.
Çikolataların olduğu küçük tencereyi kaynayan suyun bulunduğu tencerenin içine koyun.
Çikolataların suyun ısısıyla erimesini sağlayın.
Eriyen bitter çikolatayı tatlının üzerine gezdirin.
Daha sonra cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder