Mantar kavurma tarifi, en lezzetli mantar kavurma nasıl yapılır tarifi, mantar kavurma yapılışı
Mantar Kavurma Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilogram mantar
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yeteri kadar tuz
- Kekik (Damak zevkinize göre ayarlayın)
- Pul biber (Damak zevkinize göre ayarlayın)
Mantar kavurma yapılışı
Mantarları yıkayıp süzün.
Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Mantarları tencere ya da tavaya koyun.
Yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Suyunu çeken mantarlara soğan ve biberleri ilave edip karıştırın.
Ezilmiş sarımsakları baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
Biraz daha karıştırıp ocaktan alın.
Mantar kavurması servise hazır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder