Mahluta çorbası tarifi mahluta çorbası nasıl yapılır

Mahluta çorbası tarifi, mahluta çorbası nasıl yapılır 

Mahluta çorbası tarifi 
Malzemeleri:

  • Sekiz su bardağı tavuk suyu
  • Dört kahve fincanı kırmızı mercimek
  • Dört kahve fincanı un
  • Bir yemek kaşığı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • Nane

Mahluta çorbası yapılışı
Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyun.
Ocağa alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.
5 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Yağın yarısını tencereye koyup unu ekleyin.
Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unun kokusu gelene kadar güzelce kavurun.
Mercimek, tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin.
Sürekli çırparak 10 dakika daha pişirin.
 Kalan yağı tavada kızdırıp, içinde toz kırmızı biberi kavurun.
Çorbayı kaselerine paylaştırıp ve üzerine biberli sosu gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok :