Tiramisu tarifi
Malzemeleri
- Bir paket hazır kek iki katlı pasta tabanı
- Bir çay bardağı sıcak su
- Bir yemek kaşığı granül kahve
- Bir tatlı kaşığı tozşeker
Kreması için:
- 200 gr. labne peynir
- İki su bardağı süt
- Beş yemek kaşığı tozşeker
- Üç yemek kaşığı un
- Bir tane yumurta sarısı
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı kakao
Tiramisu yapılışı
Kremayı hazırlamak için;
Toz şekeri, unu, sütü ve yumurta sarısını karıştırın.
Karışımı orta ısıda sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Daha sonra kremayı soğumaya bırakın.
Daha sonra, soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyip mikserle çırpın.
Sıcak suyu, granül kahveyi ve toz şekerini bir kapta iyice karıştırın.
Servis tabağına pasta tabanının bir katını koyun.
Hazırladığınız granül kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın,
Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
Pastanın diğer katını da granül kahveli karışımla ıslatın.
Kremalı katın üzerine kapatın.
Kalan kremayı pastanın üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın.
Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin.
Buzdolabına koyarak 1- 2 saat kadar bekletin.
Tiramisu kekiniz hazır.
Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder