Çiğ kek tarifi
Malzemeleri:
- Beş tane gün kurusu kayısı
- Bir su bardağı dut kurusu
- Bir su bardağı fındık
- Üç yemek kaşığı yulaf ezmesi
- İki yemek kaşığı fıstık ezmesi
- Yarım çay bardağı yarım yağlı süt
- Bir yemek kaşığı kakao
- Bir yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Çiğ kek yapılışı
Kayısıları küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
Malzemeleri ayrı ayrı olmak üzere mutfak robotunda ufak parçalar haline gelene kadar çektirin.
Tüm malzemeyi mutfak robotuna koyarak son bir kez daha çekin.
Çekilen malzemeyi küçük bir tepsiye iyice sıkıştırarak yayın.
İyice bastırarak sıkıştırmazsanız kek kapıplaşmaz dağılır..!
Hazırladığınız keki bu şekilde buzdolabına koyun.
Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder