Saray muhallebisi nasıl yapılır tarifi
Malzemeleri:
- Bir litre süt
- 100 gram margarin
- Dört kaşık tepeleme un
- Bir su bardağı şeker
- Bir paket vanilya
- Bir su bardağı dövülmüş ceviziçi
- Bir tane yumurtanın sarısı
Saray muhallebisi yapılışı
Sütü tencereye koyup ısıtın.
Bir kapta yumurta sarısı ve şekeri karıştırın.
Bu karışımı ısınan süte ilave edip karıştırarak toz şekeri eritin.
Şeker eridikten hemen ocaktan alın.
Başka bir tencerede 100 gram margarini eritin.
Üzerine unu ekleyerek kavurun.
Kavuran una sütü ilave edip karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilyayı ilave edin.
5-10 dakika kadar devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
Borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökerek yayın.
Üzerini dövülmüş cevizle süsleyin
Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder