- Bir kilogram bal kabağı
- Üç su bardağı toz şeker
- Bir su bardağı ceviz iççi
- Yarım limonun suyu
Bal kabağı tatlısı yapılışı
Kabağın çekirdeklerini çıkartıp temizleyin.
Kabuklarını soyup iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimlenen kabakları yıkayıp suyunu süzün
Geniş yayvan ve büyük bir tencereye kabakları yerleştirin..
Bütün kabakların üzerini kapatacak şekilde toz şekeri gezdirerek dökün.
Daha sonra üzerine yarım limonun suyunu sıkın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Su eklemenize gerek yoktur.
Kabakların suyu pişmesi için genelde yeterli olur.
Kabaklar çok susuz ise kontrol ederek biraz su ilave edebilirsiniz.
Tencerenin dibinde biraz şerbet kalana kadar pişirin.
Bal kabağı tatlısı soğuduktan sonra üzerine iri dövülmüş ceviz serpip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder