Fırında Hindi Tarifi Fırında Hindi Nasıl Yapılır Yılbaşı Hindisi Nasıl Pişirilir


Fırında Hindi Tarifi
Bütün hindi yıkanıp temizlendikten sonra içerisine hazırlanan iç pilav konur. 
İç pilav konduktan sonra iplik ile dikilir. 
Dikilen hindi içerisi su dolu tencereye konur. 
Tencerenin içine gelişi güzel kesilmiş havuç, kereviz sapı, maydanoz sapı, tane kara biber ve kuru soğan atılır. Hindi 30 dakika ara ile altlı üstlü çevrilir. 
1,5 saat sonra tencereden alınarak fırın tepsisine konur. 
Üzerine hazırlanan sos sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. 
Hindi piştikten sonra ayrı bir tepsiye alınır. 
Kenarlarına iç pilav dökülerek servisi hazırlanır.

Not:Aynı tarifi iç pilav koymadan da yapabilirsiniz.

Diyet Kurabiye Tarifi Diyet Kurabiye Nasıl Yapılır Malzemeleri Tarifi


Diyet Kurabiye Tarifi
Malzemeleri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pekmez
  • İstenilen miktarda meyve parçaları
  • Yulaf 
  • Çavdar ezmesi
  • Limon veya portakal kabuğu
  • bir çay kaşığı tarçın 
Yapılışı
Malzemelerin tamamını karıştırın.
Kulak memesi kıvamına bir hamur elde edin.
Dilediğiniz şekilleri verin.
Yağladığınız tepsiye dizin.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Not: Kurabiye fazla kızartılırsa sertleşir.

Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi Fındıklı Kakaolu Kurabiye Nasıl yapılır Malzemeleri Tarifi


Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı toz fındık
  • Üç çorba k tereyağı
  • Üç  yumurta akı
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • Bir çay kaşığı vanilya
  • Üç çorba kaşığı kakao
  • İki su bardağı un un 
Yapılışı
Toz fındık, tere yağını, şeker ve limon kabuğunu karıştırın.
Yumurta akı, tarçın, vanilya ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.
Üzerine unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Yağlı kağıdı tepsiyse yayın ya da tepsiyi yağlayın.
Hamura istediğiniz kurabiye şeklini verin.
200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika  pişirin.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
 Tercihinize göre üzerine eritilmiş çikolata dökerek servis yapın.

Kolay Kek Tarifi Pratik Kek Tarifi Basit Kek Tarifi


Kolay Kek Tarifi
Malzemeleri
  • Üç tane yumurta
  • Bir bardak yoğurt
  • Bir bardak sıvıyağ
  • Bir bardak şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı kakao
  • 3,5 bardak un
  • Bir bardak kuru üzüm
  • Bir bardak ceviz içi
Yapılışı
Yumurta ve şekeri bir kaba koyarak 4 dakika boyunca iyice çırpıyoruz.
Un, Süt, yağ, ve vanilyayı bu karışıma ekleyerek kıvamlı bir hal alana kadar karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, üzüm ve cevizi ekleyerek karıştırıyoruz.
Kek kalıbını yağlıyoruz, kek hamurunun yarısını kalıba boşaltıyoruz.
Diğer yarısına kakaoyu ekleyerek karıştırıyoruz.
Kakaolu kek hamurunu beyaz kek hamurun üstüne döküyoruz.
Önceden ısıtılan 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 35-40 dakika pişiriyoruz. 
Keki soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Balkabağı Tatlısı Tarifi Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeleri


Balkabağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
  • İki kilo balkabağı
  • Bir kilo şeker
  • Beş tane karanfil 
  • Ceviz 
  • Kaymak
Yapılışı
Soyulmuş kabakları tencereye koyarak üzerine şeker ve karanfiller dökülür.(12 saat bekletilir)
Bu işlem akşamdan yapılırsa zamandan tasarruf sağlanır. 
Kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine zevkinize göre kaymak, ceviz...vb dökülerek servis yapılır.

Acılı Ezme Tarifi, Acılı Ezme Nasıl Yapılır Acılı Ezme Yapılışı Acılı Ezme Yapmak


Acılı Ezme Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç tane kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • Dört tane çarliston biber
  • Beş tane kırmızı biber
  • İki tane domates
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • Bir tane limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 yaprak taze nane
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 
Yapılışı
Kuru soğan, çarliston biber, kırmızı biber, domates ve sarımsağı küçük küçük doğrayın ve karıştırın.
Biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek iyice ezin.
Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına koyun.
Üzerine limon suyunu ve zeytin yağını gezdirin.
Taze nane serperek servis yapın.

Boğaça Tarifi Boğaça Nasıl Yapılır Malzemeleri


Boğaça Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için
  • Dört su bardağı un
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım paket  hamur  mayası
  • 100 gram tereyağı
  • Bir çay bardağı yoğurt suyu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çorba kaşığı tozşeker
  • İki tane yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Bir çay bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
İç malzeme
  • Bir kase beyaz peynir
  • Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam maydonoz  
Üzeri İçin
  • Bir yemek kaşığı çörekotu
  • Bir yemek kaşığı susam 
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak, yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Hamur açılarak içine iç malzemeleri konulup küçük pide şekilleri verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu ve susam serpilir.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Peynirli Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Ve Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi Ve Püf Noktaları 
Malzemeleri:

  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • iki tane yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • İki silme yemek kaşığı toz şeker  
  • Bir silme  yemek kaşığı tuz  
  • Bir paket yaş maya
  • Yeteri kadar un
İç Malzemesi İçin:
  • 250 gram beyaz peynir
  • 250 gram lor peyniri
  • Pul biber
 Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı


Yapılışı
Sütü ılıyıncaya kadar ısıtıyoruz. 
Ilıyan sütün içine mayayı atarak eritiyoruz.
İçine yumurtaları (birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz), şekeri, tuzu ve sıvı yağı ilave ederek karıştırıyoruz. 
Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz. 
Kesinlikle hamuru çok çok sert olmamalıdır. 
Hamurun üzerini bezle kapatarak bir saat mayalanmasını bekliyoruz. 
Hamurdan yumurta ya da ceviz kadar parçalar kopararak  yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz. 
İçine bir tatlı kaşığı peynir harcından koyarak yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
Yağladığımız tepsiye aralıklı şekilde diziyoruz. 
 Poğaçaların üzerine yumurta sarısından sürüyoruz. 
Üzerine çörek otu ve susam serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Yaklaşık 35 dakika)

Burçak Bisküvili Muhallebi Tarifi Burçak Bisküvili Muhallebi Nasıl Yapılır


Burçaklı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo  süt
  • Bir klasik su bardağı un
  • Yarım paket margarin yağı
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Toz kremşanti
  • bir paket vanilya
  • Bir paket eti burçak bisküvi
Yapılışı:
Önce yağı eritiyoruz.
Unu ekleyerek kavuruyoruz.
Un kavrulduktan sora sütünü ekliyoruz karıştırarak muhallebi haline getiriyoruz.
Muhallebi piştikten sonra ateşten alıyoruz.
Şeker ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.
Soğuduktan sonra toz kremşanti ekleyerek çırpıyoruz...
Hazırladığımız muhallebinin yarısını tepsiye döküyoruz, üstüne bisküvileri diziyoruz.
Kalan muhallebiyi üzerine yayıyoruz.
Üzerine ezdiğimiz bisküvi tozundan serpiyoruz.
üzerinin süslemesini zevkinize göre yapabilirsiniz.
Son olarak buzdolabında 4-5 saat bekletiyoruz.

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Patatesli Börek Nasıl Yapılır


Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri: 
  • Üç tane patates
  • Dört tane yufka
  • Yarım demet maydanoz
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • İsot
  • Çörek otu
  • Yarım paket margarin
Yapılışı 
Patatesleri tuzlu suda haşlayın, soyduktan sonra iyice ezin. Ezdiğiniz patates püresine maydanozları, baharatları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Fırın tepsinizi ya da borcamı margarinle her tarafına iyice gelecek şekilde yağlayın. Üzerine ilk yufkanızı kesmeden serin. Yumurtaları, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. İlk yufkanızın üzerine karışımın üçte birini fırça yardımıyla sürün.

İkinci yufkanızı 8 parçaya bölüp, ilk yufkanın üzerine serin. Üzerine hazırladığınız patatesli karışımı eşit şekilde yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini fotoğraftaki gibi serpiştirin.

Patatesli karışımın üzerine üçüncü yufkayı yine 8 parçaya kesip, serin. Yumurtalı karışımın üçte birini de bu yufkanın üzerine sürün. Son yufkayı da 8 parçaya bölüp en üste serin. Eğer en alttaki tüm parçanın kenarları tepsinize sığmadıysa bu parçaları da böreğinizin en üstüne kıvırın. Kalan yumurta karışımını en üste sürün.

Üzerine çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara ara kontrol ederek üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz. Patatesli börek hazır. 

Muzlu Pasta Tarifi Muzlu Pasta Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Muzlu Pasta Tarifi
Malzemeleri: 
  • Üç tane yumurta
  • İki tane muz
  • 150 gram toz şeker
  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram un
  • Bir paket kabartma tozu
  • 150 gram bitter çikolata
  • Bir paket vanilya
Sos için:
  • Bir paket çiğ krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • Bir çay bardağı portakal suyu
  • Bir çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Tereyağı, şeker ve çikolatayı karıştırarak kendi ısısında eritin.
Hazırladığınız bu karışıma, yumurta ve muzu çırparak  ilave edin.
Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı dökerek güzelce karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, içini yağladığınız kalıplara dökün.
Önceden 180 derecede ısıttığınız  fırında yarım saat (30 dakika) pişirin.
Portakal suyunu ve pudra şekerini karıştırın.
Kekler fırından çıkar çıkmaz hemen üstüne dökün.
Kremayı ısıtın, çikolatayı içine atarak eritin.
Hazırladığınız çikolatalı kremayı pastaların üstüne dökün.

Kestaneli Pilav Tarifi Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır Malzemeleri


Kestaneli Pilav Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kase pişmiş kestane
  • Bir kase pişmiş kuşbaşı et
  • İki kase pirinç
  • İki tane havuç
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyo
Yapılışı 
Önce pirinçleri yıkayın.
Yıkadığınız pirinçleri 15 dakika tuzlu suda bekletin.
Havuçları doğrayın, zeytinyağında kavurun.
Daha sonra önceden pişirdiğiniz etleri ekleyerek karıştırın.
Önceden pişirdiğiniz kestaneleri de ekleyerek biraz kavurun.
Pirincin suyunu süzerek tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde karıştırmadan güzelce yayın.
Kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin.
Son olarak üç su bardağı suyu ekleyip önce harlı, sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra genişçe bir tabağa tencereyi ters çevirip dökün ve  servis yapın.

Peynirli Poğaça Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeleri
  • İki tane yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu ya da  kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 
  • Yarım su bardagı sıvıyağ
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı yoğurt 
  • Aldığı kadar un

İç Malzemesi

  • Maydanoz
  • Peynir
Yapılışı
Süt, yağ, yoğurt, iki yumurta beyazı, tuz ve kabartma tozunu (ya da hamur mayasını) iyice karıştırın. 
Un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine maydanoz ve peynir koyarak istediğiniz şekli verin. 
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 


Kıymalı Tava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Kıymalı Tava Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kıyma
  • İki  tane orta boy kuru soğan
  • Dört tane yeşil biber
  • Dört diş sarımsak
  • Altı dal maydanoz
  • Dört tane patates
  • Üç tane domates
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı yenibahar
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı 
İnce ince doğradığınız soğanı, sarımsağı ve iki tane yeşil biberi kıymaya ekleyip karıştırın. 
Daha sonra, tuzu, karabiberi, pulbiberi, yenibaharı,  maydanozu, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve salçaları ekleyerek iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı fırın tepsinin  dibine yayın. 
Patatesleri uzun ve ince doğrayarak, yaydığınız  kıymanın üzerine dizin.
Dilimler halinde doğradığınız domatesleri de patateslerin üzerine dizin. 
Arzunuza göre birkaç tane tane yeşil biberi de büyük parçalar halinde kesip üzerine dizin. 
 Üzerine yarım su bardağı sıcak suyu gezdirerek dökün. 
İki  yemek kaşığı zeytinyağı ile kekiği karıştırarak üzerine gezdirerek dökün
200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat kadar pişirin.
Patateslerin iyice pişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin.  

Mantar Sote Tarifi Mantar Sote Malzemeleri Yapılışı Pişirmesi

Mantar Sote Tarifi Mantar Sote Malzemeleri Yapılışı Pişirmesi, Mantar Sote Tarifi, kolay mantar sote tarifi, mantar sote tarifleri,  mantar sote yemek tarifi, fırında mantar sote nasıl yapılır, tavuklu mantar sote tarifi yapılışı, yemek tarifleri, tarifler, sote tarifleri, mantar yemekleri, mantar pişirme şekilleri, mantar sote nasıl pişirilir, etli mantar sote tarifi, mantar sote tarifi misyemek.

Mantar Sote Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş yemek kaşığı zeytin yağı
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki diş sarmısak
  • bir tane yeşil biber
  • Bir paket (400 gram) kültür mantarı  
  • Üç tane orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber)
  • Bir su bardağı tavuk suyu 
Not: Zevkinize göre baharatları değiştirebilirsiniz

Yapılışı
Tencereye 5 yemek kaşığı zeytin yağı koyup kızdırın. 
İnce ince doğradığınız soğanı ekleyip, 1-2 dakika orta ateşte karıştırın.
İnce doğradığınız yeşil biberi ve sarmısakları da ekleyin. 
Soğanlar pembeleşip, biberler kızardığında sulandırdığınız domates salçasını ve  mantarları ekleyin.
Ocağın altını açarak mantarları yüksek ateşte pişirin. 
Mantarları suyunu bırakıp iyice yumuşayana kadar pişirin. 
Ocağı orta ateşe alıp küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.
Bir iki karıştırıp baharatları da ekleyin. 
Bir bardak su ya da tavuk suyunu  ilave ederek karıştırın.
Suyu buharlaşıp soteniz kıvamına gelene kadar pişirin. 
 Piştikten sonra  5 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. 

Bal Badem Tatlısı Tarifi nasıl Yapılır Malzemeleri


Bal Badem Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 
  • İki tane yumurta
  • İki çay bardağı toz şeker
  • İki çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • Dört su bardağı toz şeker
  • Dört su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
İki tane yumurta, un, tuz, iki çay bardağı tozşeker, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyadan  hamur yapın. 
Parçalar koparıp uzun şekil verin tepsiye dizin üzerine ceviz koyun. 
Yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Şerbeti için 4 su bardağı toz şekeri kaynatın limon suyunu ekleyin tatlı sıcakken üzerine şerbeti dökün. Şerbetini çekene kadar bekleyin. 

Kolay Poğaça Tarifi Kolay Poğaça Yapmak Kolay Poğaça Yağmanın Püf Noktaları



Kolay Poğaça Tarifi

Malzemeleri:
  • Beş su bardağı un
  • Bir paket margarin
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • Üç çay kaşığı tuz
  • İki çay kaşığı tozşeker
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • iki adet yumurta
  • Üç yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı 
Su ve sütü tencereye koyarak ısıtın.
Margarini oda sıcaklığında erittikten sonra üzerine ısıttığınız su ve sütü ekleyin.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyin.
Unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru bir saat dinlendirin.
Zevkinize göre şekiller vererek tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 100 derecede ısıtılan  fırında  25 dakika  kızarana kadar pişirin.

Diyet Sebze Çorbası Patatesli Kerevizli Havuçlu Domatesli Biberli Diyet Çorba


Diyet Sebze Çorbası  
Malzemeleri:
  • Bir tane boy patates
  • Bir tane orta boy kereviz
  • Bir tane orta boy havuç
  • Bir tane orta boy domates
  • Üç tane sivri biber
  • Dört  su bardağı su
  • Karabiber
Yapılışı
Tüm sebzeleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup irice doğrayın. 
Dört bardak suyu tencereye koyun, içine doğranmış sebzeleri ilave edin.
Biraz kaynadıktan sonra, çorbayı blendırdan geçirip tekrar ocağa koyun ve biraz daha kaynatın. 
Son olarak  arzuya göre karabiber ekleyebilirsiniz.  

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane orta boy kırmızı lahana
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Dört yemek kaşığı mayonez
  • İki diş sarmısak
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı 
Kırmızı lahanayı isterseniz ince ince doğrayın ya da rendeleyin. 
Üzerine tuz, limon suyu ve sirke ekleyerek harmanlayın ve yarım saat kadar bekletin. 
Bu şekilde kırmızı lahana mezesi yumuşayacak ve güzel bir tat alacaktır. 
Sarmısakları çok az tuz ekleyerek ezin, geniş bir kapta yoğurt ile sarmısağı karıştırın.
Ardından mayonezi de ekleyerek tekrar karıştırın. 
Üzerine beklettiğiniz kırmızı lahanayı da ekleyin ve iyice karıştırın.

Diyet Yapanlar İçin Sebze Çorbası Tarifi


Yapanlar İçin Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane taze fasulye
  • Bir tane orta boy kereviz
  • Bir tane orta boy kabak
  • Bir tane orta boy domates
  • Bir tane orta boy patates
  • Bir tane orta boy soğan
  • Bir tane pırasa
  • İki tane havuç
  • İki yaprak lahana
  • İki baş brokoli
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Su
  • Tuz
Yapılışı:
Bütün sebzeleri ayıklayın ve yıkayın.
Süzüldükten sonra mümkün olduğunca iri doğrayın (elle doğrayın).
Patatesi, soğanı, kerevizi, domatesi dört parça halinde kesin.
Bütün sebzeleri düdüklü tencerenin içine yerleştirin.
Üzerine sebzelerin yüksekliğinden 5-6 cm aşağıda kalmak üzere su koyun.
Zeytinyağını ve tuzunu koyun.
Tencerenin buhar düdüğü açık kalmak üzere kapatın.
Yüksek ateşte buhar çıkana kadar bekleyin.
Daha sonra düdüklü tencere buhar çıkışını kapatın.
Ateşi kısın. 20-25 dakika daha pişirme işine devam edin.
Ateşten indirilen düdüklü tencereyi soğutun. Emniyetli bir şekilde açın.
Biraz soğuduktan sonra el blenderi ile tencere içinde parçalayarak tamamen sıvı hale getirin.
Çorba servise hazır.

Yumurtasız Yaş Pasta Tarifi


Yumurtasız Yaş Pasta Tarifi
Malzemeleri
  • İki su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt (ılık)
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
Krema Malzemeleri
  • 2.5 bardak süt
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Yarım bardak şeker
  • Bir tatlı kaşığı margarin 
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket krem şanti 
  • Bir bardak soğuk süt
  • Bir avuç damla çikolata

Yapılışı
Şeker, yağ ve vanilyayı çırpıyoruz  
İçine ılık sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
Un ve kabartma tozumuzu 2-3 kez eleyip karıştırıyoruz.
Kalıbımıza döküp 180 derecede 35- 38 dakika pişiriyoruz.

Not: Bu ölçüden iki kez yapılacak pandispanyamızın katları için. fakat fırının soğuk olması gerekiyor)



Krema malzemelerinin hepsini ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyor soğumaya bırakıyoruz. ( çok kıvamlı bir krema oluyor daha cıvık isterseniz sütü çoğaltabilirsiniz)

Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp buzdolabına koyuyoruz

Bunları yaparken fırınımız soğumuş oluyor tekrar kek yapıp fırına atıyoruz

Kek pişene kadar ilk kekimizin üğzerine biraz şekerli süt gezdirip ılımış olan kremamızı yayıyoruz bişmiş ve ılımış olan ikinci katımızıda üzerine kapatıyoruz

Krem şantiyle önce güzelce sıvıyoruz pastamızı sonra kaşığın arkasını bastırıp çekiyoruz krem şantide ufak tepecikler oluşturuyoruz üzerine ve yanlara damla çikolatası serpiyoruz.

Yufkalı Kış Kurabiyesi Tarifi


Yufkalı Kış Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri
  • Üç tane yufka (Baklavalıkda olabilir ben normal yufka kullandım)
  • İki bardak tahin
  • Bir bardak ince kıyılmış incir
  • Bir bardak ince kıyılmış kuru kayısı (önceden biraz suda tutulursa yumuşak olur).
  • Bir bardak ceviz içi
  • Dokuz yemek kaşığı şeker
  • Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
Yufka geniş bir yere serilir üzerine her yerine değecek şekilde tahin sürülür.
Üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir.
İç malzemeler yani ceviz kayısı ve incir hazırlandıktan sonra karıştırılıp üzerine eşit bir şeklide dağıtılır.
İç malzeme ölçüsü sizin göz kararınıza kalmıştır.
Daha sonra yufka dikkatlice yırtılmayacak şekilde rulo yapılıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
170 derecede yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri serpilir. 

Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır Tarifi Malzemelri



Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi 

Malzemeleri:
  • Bir tane orta boy lahana
  • İki su bardağı pirinç
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • İki orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir çay kaşığı şeker
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Bir tane domates
  • İki su bardağı su
Yapılışı
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.

Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.

Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rendeden geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin.

Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın.

Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.

Pudra Şekerli Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi


Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • Dört su bardağı un
  • 250 gram katı yağ
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • Bir paket vanilya
Üzeri İçin
Yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Yumuşatılmış yağ ve bütün malzemeyi iyice yoğurarak hamur haline getirin.
Yumurta iriliğinde parçalara ayırıp, 1 santim kalınlığında yassılaştırın.
Hafif yağlanmış fırın tepsisine 1 santim aralıklarla dizin.
Orta ısılı fırında yarım saat pişirin.(Üstü beyaz kalacak şekilde olmalı, fazla kızarırsa setleşir)
Fırından alınca, sıcakken üzerine pudra şekeri döküp, soğuyunca ikram edin.

Tepside Yapılan Patatesli Börek Tarifi



Patatesli Börek Tarifi

Malzemeleri: 
  • Üç tane yufka
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Üç haşlanmış patates
  • Bir çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
Yapılışı
Yoğurt, haşlanmış patates ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin.
Baharatları da üzerine ekleyip karışımı yufkaların üzerine yayın.
Yufkaları ortada birleştirir gibi buzun şerit olacak şeklinde büzün ve tepsiye dizin.
200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.
İsterseniz dondurucuda bekletip daha sonra fırına verebilirsiniz.

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeleri
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • Rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 tane yumurta
Yapılışı
Margarini eritin. 
İçine süt, sıvıyağ, kabartma tozu ve un katıp hamur yapın. 
İnce açıp çay bardağı yardımıyla şekillendirin. 
Kurabiyeleri tepsiye dizin. 
Üzerlerine yumurta sürün. 
Kaşar peyniri serpin. 
160 derecede  30 dakika pişirin. 
Soğuyunca servis edin.

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi



Patatesli Börek Tarifi  

Malzemeleri:
  • 4 tane hazır yufka
  • 8 tane  patates
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Yarım paket tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı
Patatesleri önce haşlayın, soyarak püre halinde ezin.
Tuz, pulbiber ve karabiberi üzerine ekleyerek karıştırın.
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve yoğurdu iyice çırpın.
Yarısını patates püresine ilave edip karıştırın.
Yufkayı serin.
Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan biraz sürün.
İkinci yufkayı serin.
Yoğurtlu karışımdan ilave edip patatesli harç malzemesinin yarısını ekleyin.
Üçüncü yufkayı bunun üzerine kapatıp yine yoğurtlu karışımdan sürün ve patatesli harçtan ilave edin.
Son olarak dördüncü yufkayı kapatıp kalan yoğurtlu karışımdan sürün.
Hamuru rulo şeklinde sarın.
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra, 2 parmak kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

unnado.com'dan Başkasını Yemezler!

Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!

Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.


Bir bumads advertorial içeriğidir. 

Baklava Tarifi Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Baklava Tarifi
Malzemeleri
  • 3 tane yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • Alabildiği kadar un

İçine

  • Dövülmüş Ceviz

Şerbet İçin:

  • 4 Su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1/4 limon
Ayrıca:
  • Açmak için nişasta
  • 250 gram margarin(Üzerine dökmek için)
Yapılışı
Bakalvanın şerbetini hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim. Yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım. Yumurtaları içine kırıp, unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirelim. İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.

Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım. İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp, her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim. Kalan 10 bezeyi de açalım. Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım. Bu arada margarini kızdıralım.

Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim. Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim. (margarin asla ılık olmamalı). Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim. Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim. Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım. Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi


Hazır Yufkadan Patatesli Börek  
Malzemeleri:
  • Dört tane yufka
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kahve fincanı su
  • İki su bardağı su
İçi İçin:
  • Dört tane patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayın ve rrendeleyin.
İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin, iyice karıştırın. 
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. 
Yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin. 
8 eşit parçaya kesin. 
Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. 
Sigara böreği sarar gibi sarın. 
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. 
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar.
Sıcak servis yapın.

Ali Nazik Tarifi Oktay Usta


Ali Nazik Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri

  • 200 gram yarım yağlı kıyma
  • 2 tane patlıcan
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 tane yeşil biber
  • 7-8 dal maydanoz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Yapılışı
Patlıcanları fırında közleyin. 
Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. 
Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. 
Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. 
Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. 
Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.

Sade Klasik Kek Tarifi


Sade klasik Kek Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır.
İçine süt, yağ ilave edilir karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir hepsi karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye dökülür.
Soğuk fırına sürülür.
170 derecede 60 dakika pişirin.
Yanmaması için, arada kontrol etmelisiniz

Etli Pilav Tarifi Etli Pilav Nasıl Yapılır Malzemeleri


Etli Pilav Tarifi  
Malzemeleri
  • 200 gram kuşbaşı et
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir kahve fincanı arpa şehriye
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tana soğan
  • Bir tanae havuç
  • Tuz
  • Kkarabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
Yapılışı  
Zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar, yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak kavurun. Etiniz yeterince su vermezse, sıcak su ekleyebilirsiniz. Etler yumuşadığında üzerine ince ince doğradığınız soğanları da ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika daha kavurun.

İnce ince doğradığınız havucu da ekleyin. Havuçla birlikte 5 dakika daha kavurun. Arpa şehriye ekleyip 2 dakika, ardından pirinci, tuzu, yenibaharı ve karabiberi ekleyip 3 dakika daha karıştırarak kavurun.

Üzerine 4 çay bardağı sıcak su ekleyip, su çekene kadar kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak buharında pişirin.

Pilavınız suyunu tamamen çektiğinde ocağın altını kapatın. Etli pilavınızı 5-10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.  

Mercanköşk Baharatı Bitkisi Mutfakta Nasıl Kullanılır,


Mercanköşk 
Mercanköşk yaprakları küçük ve kokusu çok güzel, saksı bitkilerinden birisi. Kekiğe göre tadı daha tatlı ve güzel diyebileceğimiz mercanköşk, görünüş ve tadı olarak kekiğe çok da uzak değildir. 

Mercanköşk genellikle balık ve etlerde, kuzu, dana eti gibi etlerin kullanıldığı ızgara ve soslu yemeklerde, domates ile yapılan salata ve yemeklerde, lahana-havuç-pırasa-patates gibi sebzelerin haşlamalarında kullanılıyor.

Ayrıca mercanköşkü, tavuk kızartması yaparken fırınlamadan önce tavuğun içine de çok az koyabilirsiniz. Limon ve zeytinyağı ile iyi bir eküri oluşturur. Son olarak da belirtelim çorbalara ya da pizza sosuna da kullanabilirsiniz.

Menemen Tarifi Menemen Nasıl Yapılır Tarifi



Menemen Tarifi

Malzemeleri
  • İki tane büyük domates
  • Altı tane  sivribiber
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • yarım kahve fincanı süt
  • Beş tane yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.
2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip biberleri kavurun.
Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra yarım kahve fincanı sütü ekleyin.
5 yumurtayı teker teker bu karışıma ilave edin.
Krema hali alıncaya kadar hızla kanştırın.
Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Brokoli Salatası Tarifi Brokoli Salatası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Brokoli Salatası Tarifi 
Malzemeleri
  • Bir tane brokoli
  • Üç diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane limonun suyu
  • 5-6 adet cherry domates (mini domates)
  • Tuz
Yapılışı
Brokoli kışın sıklıkla tükettiğimiz çok faydalı bir sebze. Brokoli salatası ise yapımı çok kolay olan bir salata tarifi. Her çeşit yemeğin yanında tüketildiği ve diyet yapan kişiler de çok rahat tüketebileceği için sık sık tercih edebilirsiniz.

Brokolinin hepsi su içinde kalacak şekilde tencerenize su ekleyin. 3 çay kaşığı tuz ekleyip suyunuzu kaynatın. Sarımsakları da ezip tencereye ekleyin. Ardından saplarını temizleyip yıkadığınız brokoliyi parçalara ayırıp tencereye ekleyin. 5 dakika haşlayın.

Haşlanan brokolileri tencereden alıp hemen soğuk su dolu bir kaba koyun. Bu şok etkisi brokolilerin kendi sıcaklığında yumuşamasını engelleyecektir. Brokolileri süzüp servis tabağına alın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Sarımsak seviyorsanız, sarımsak sosu da gezdirebilirsiniz. Cherry domates ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.  

Aşure Tarifi Yöresel Aşure Tarifi Püf Noktaları


Aşure Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir adet elma
  • Bir portakal kabuğunun rendesi
  • Bir limon kabuğunun rendesi
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • İki yemek kaşığı gül suyu
  • Bir fiske tuz
  • Üzeri için isteğe göre;  fındık, kuru kayısı, nar taneleri, ceviz, tarçın 


 Yapılışı
Aşure için 1 gece önceden nohutu, aşurelik buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda suya koyup, bekletin.

Ertesi gün nohutu ve fasulyeyi ayrı tencerelerde 30′ar dakika kaynatın. Nohut ve fasulyeler kaynadıktan sonra dinlenmeye bırakın ve siz aşurelik buğdayı birkaç kez sudan geçirin. Düdüklü tencereye aşurelik buğdayı süzerek ekleyin. Üzerine 12 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın. Çok az tuz ekleyip, 10 dakika pişirin. Normal tencerede yapacaksanız 20 dakika yeterli olacaktır.

Aşurelik buğdayı pişirdikten sonra üzerine haşladığınız nohut ve fasulyeleri süzdükten sonra ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı şekilde, 5 dakika daha pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci de ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. 5 dakika geçince dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini de ekleyin. Yine 5 dakika daha pişirin.

Ardından küp küp doğradığınız elmayı ve küçük küçük doğradığınız kayısıları da ekleyin, 5 dakika daha kapağını kapatarak pişirin. Daha sonra portakal ve limonun kabuk rendelerini ekleyin. 2 yemek kaşığı gül suyu ve şekeri de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kapağı kapalı 10 dakika pişirin.

Aşure pişerken siz de karanfilleri bir cezveye alın ve üzerine 1 çay bardağı su koyup kaynatın. Karanfilleri içinden alın ve karanfil suyunu tencereye dökün. Karıştırıp, 5 dakika daha pişirin. Aşurenin tadına bakarak isteğinize göre şeker ekleyebilirsiniz. Eğer kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.

Aşureniz hazır. 10 dakika dinlendirip kaselere aşureleri doldurun. Üzeri için damak zevkinize göre tarçın, nar tanesi, ceviz, fındık, kuru kayısı, incir, vb. ekleyebilirsiniz.  

Kakaolu Kek Tarifi Kakaolu Kek Nasıl Yapılır Tarifi Makzeleri



Kakaolu Kek Tarifi

Malzemeleri:
  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı ayçiçek yağı
  • Bir kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı un
  • Üç yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Bir kapta yağ, şeker, yumurta ve yoğurdu çırparak karıştırın.
Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı dökerek karıştırın.
Başka bir kaba kakaoyu döküp üzerine hazırladığınız hamurdan iki yemek kaşığı ilave edip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına ilk önce sade hamurun yarısını döküp üzerine kakaolu hamurdan ilave edin.
Kalan sade hamuru da en üste boşaltın.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Kolay Poğaça Yapımı

Kolay Poğaça Yapımı, kolay poğaça yapımı, yemek tarifleri, misyemek, kolay peynirli poğaça, poğaça tarifleri resimli, kolay poğaça nasıl yaparız, kolay çabuk poğaça nasıl yapılır, pratik poğaça yapımı, peynirli poğaça tarifi, puaça yapımı, boğaça yapımı.

Kolay Poğaça Yapımı
Malzemeler

  • 125 gram tereyağı, oda sıcaklığı yumuşaklığında olacak
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • İki yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • Bir yemek kaşığı sirke, daha gevrek olması için
  • Bir paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Yapılışı
Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.
Kabartma tozu ve unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafif açın.
Peynirli içten hamurun ortasına koyup kapatın.
Poğaçaları fırın tepsisine dizin, tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kağıt Kebabı Tarifi Kuzu Etli Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır Malzemeleri


Kağıt Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Bir tane havuç
  • Bir tane patates
  • Bir tane salçalık kırmızı biber
  • Bir çay bardağı bezelye
  • 10 tane arpacık soğanı
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tane domates
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki çay kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu
Yapılışı
Malzemeleri birebir kullanırsanız siz de harika kağıt kebabı yapabilirsiniz. 

Zeytinyağını tencereye ya da geniş bir tavaya alın. Zeytinyağını kızdırın ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ekleyin, 2 dakika karıştırarak soteleyin.

Kuşbaşı etleri ve ince doğranmış kırmızı biberi de ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde karıştırarak soteleyin. Sıcak su ile salçayı karıştırıp malzemelere ekleyin. Bu şekilde etler yumuşayana kadar yaklaşık 8 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin.

Küp küp doğradığınız patates, domates ve havucu da ekleyip, ara ara karıştırarak 8 dakika da bu şekilde pişirin. Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber, kekik baharatlarını da ekleyip, 5 dakika daha pişiriyoruz.

En son ince doğradığınız dereotunu da ekleyin ve ocağın altını kapatın. 1-2 kez karıştırın. Kağıt kebabı içi hazır. Yağlı kağıttan yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda parçalar kesin. Hazırladığınız için yarısını bir kağıda, kalan yarısını da diğer kağıda paylaştırın.

Kebabınızı sarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kağıt kebaplarını rahat sarabilmek için fırça yardımıyla hafifçe suyla ıslatın.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.  

Yoğurt Tatlısı Tarifi Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Yoğurt Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
  •  Dört yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba)
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
  • 125 gram katı yağ
  • Yarım limon suyu
  • Bir paket kabartma tozu
Yapılışı
3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir. 
Yumurta ve şeker iyice çırpılarak, limon kabuğu rendesi, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek karıştırın. 
Son olarak kabartma tozunu ilave ederek hafifçe karıştırın.
Hamuru yağlanmış tepsiye döküp üzerini düzeltin. 
Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. 
Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.

Tuzlu Pasta


Tuzlu Pasta Tarifi
Malzemeler:
  • Bir paket yumuşamış margarin
  • Bir çay bardağı zeytin yağı
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir tutam şeker
  • Dört çay kaşığı tuz
  • Beş su bardağı un
  • Bir yemek kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
  • Biryumurta
  • Çörek otu
  • Susam

Yapılışı 
Kuru pasta için gereken malzemeleri bir kaba koyarak yoğurun. 
Hamuru 5 cm kalınlığında elinizle açın. 
İster değişik bardaklarla isterseniz kalıplarla hamuru kesin. 
Üzerlerine yumurta sürün susam veya çörek otu serpin.
Önceden 60 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Fırında Makarna Tarifi Fırında Makarna Nasıl Yapılır Tarifi


Fırında Makarna Tarifi 
Malzemeleri:
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı beşamel sos
Yapılışı 
Fırında makarna için öncelikle beşamel sos, haşlanmış makarna ve kıymalı sos hazırlayacağız.
Beşamel sos beklerse koyulaşır diye beşamel sosu en son yapacağız.
Önce makarnaları kullanımında yazdığı şekilde 8-10 dakika tuzlu ve yağlı suda haşlayın.
Makarnalar haşlanırken siz kıymalı sos yapımına geçebilirsiniz.
Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
Kızdırdıktan sonra ince ince doğradığınız soğanı ekleyip, soteleyin.
Soğanlar pembeleşince kıymanızı da ekleyin.
Bu arada tercih ederseniz kıymadan önce 2 adet yeşil biber de doğrayabilirsiniz.
Kıyma renk değiştirip, kokusu çıkana kadar kavurun.
Kıymalar kavurulunca üzerine salçayı, tuzu ve karabiberi de ekleyip 1-2 kez karıştırın.
Ardından soyup, küçük doğradığınız domatesi de ekleyin ve karıştırın.
Domates yumuşayana kadar 1-2 dakika pişirin.
En son ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyip, ocağın altını kapatın. Kıymalı sosunuz hazır.
Beşamel sosu da tarifteki gibi hazırlayın.
Haşladığınız makarnayı süzün ve beşamel sos ile karıştırın.
Fotoğraftaki gibi bir borcama beşamel sos-makarna karışımının yarısını koyup, yayın.
Üzerine de hazırladığınız kıymalı sosu ekleyip sosu da yayın.
Ardından kalan makarna karışımını da ekleyin.
En üste de kaşar peynir rendesini yayın.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Fırında makarna hazır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi


Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi 
Malzemeleri

  • 5 tane yufka 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Bir tane yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın.
Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın.
Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın.
Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün.
Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın.
Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın.
Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi


Tuzlu Kuru Pasta Tarifi
Malzemeleri 
  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • Birçay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Üç kaşık yoğurt
  • İki  yumurta, birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Çörekotu, susam

Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu ya da susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Tarçının Mutfakta Kullanıldığı Alanlar



Tarçının Mutfakta Kullanıldığı Alanlar
Tarçın mutfakta; kuzu eti, tas kebabı, sütlü tatlılar, çikolatalı kekler, sıcak şarap, elmalı turta ve dondurmalarda kullanılır. Çubuk tarçın ıhlamur ya da karanfille birlikte kaynatılırsa, kış içeceği olarak  kullanılabilir.

Talaş Böreği Tarifi Talaş Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Talaş Böreği Tarifi
Malzemeler

  • Yarım kilo koyun eti
  • İki tane Soğan
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • İki tane domates
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı su
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Dört bardağı un
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı
Kuşbaşından daha küçük doğranan etler bir tencereye konur, üzerine ince doğranmış soğan ve bir kaşık margarin ilave edilir, ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine küçük doğranmış domates ve salça konur, biraz daha pişirilir. Bir bardak su ilave edilir, kapatılır, yumuşayıncaya kadar tutulur, açık olarak suyu çektirilir.

Üzerine tuz, kıyılmış maydanoz, kara biber, kekik konur, karıştırılır, soğumaya bırakılır.

Hamuru için; Un, tuz, bir kaşık yağ ve ılık su karıştırılarak katı bir hamur tutulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 - 20 dakika dinlendirilir.

Bu hamur altı parçaya bölünür, parçalar merdane ile açılır, yağ sürülür, biraz dinlendirilir, elle hazır yufka inceliği kadar açılır, ortalarına içler eşit olarak konur, bohça gibi kapatılır, kapatılan yer alta gelecek şekilde zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Pudra Şekerli Un Kurabiyesi


Pudra Şekerli Un Kurabiyesi
Malzemeleri:

  • Bir paket oda sıcaklığında margarin yağı
  • Bir kahve fincanı sıvıyağ
  • Üç kaşık pudra şekeri
  • Dört kaşık buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un -4,5 - 5 bardak kadar yeterli oluyor
  • Üzerine serpmek için bir çay bardağı pudra şekeri  

Yapılışı 
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Nişasta ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek  üzerine bıçakla iki çizik atın
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. (Fazla pişirmeyin sertleşir)
Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.