Malzemeleri:
- 250 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane domates
- 6-7 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı beşamel sos
Fırında makarna için öncelikle beşamel sos, haşlanmış makarna ve kıymalı sos hazırlayacağız.
Beşamel sos beklerse koyulaşır diye beşamel sosu en son yapacağız.
Önce makarnaları kullanımında yazdığı şekilde 8-10 dakika tuzlu ve yağlı suda haşlayın.
Makarnalar haşlanırken siz kıymalı sos yapımına geçebilirsiniz.
Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
Kızdırdıktan sonra ince ince doğradığınız soğanı ekleyip, soteleyin.
Soğanlar pembeleşince kıymanızı da ekleyin.
Bu arada tercih ederseniz kıymadan önce 2 adet yeşil biber de doğrayabilirsiniz.
Kıyma renk değiştirip, kokusu çıkana kadar kavurun.
Kıymalar kavurulunca üzerine salçayı, tuzu ve karabiberi de ekleyip 1-2 kez karıştırın.
Ardından soyup, küçük doğradığınız domatesi de ekleyin ve karıştırın.
Domates yumuşayana kadar 1-2 dakika pişirin.
En son ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyip, ocağın altını kapatın. Kıymalı sosunuz hazır.
Beşamel sosu da tarifteki gibi hazırlayın.
Haşladığınız makarnayı süzün ve beşamel sos ile karıştırın.
Fotoğraftaki gibi bir borcama beşamel sos-makarna karışımının yarısını koyup, yayın.
Üzerine de hazırladığınız kıymalı sosu ekleyip sosu da yayın.
Ardından kalan makarna karışımını da ekleyin.
En üste de kaşar peynir rendesini yayın.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Fırında makarna hazır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.