Etli Pilav Tarifi
Malzemeleri
- 200 gram kuşbaşı et
- Bir çay bardağı pirinç
- Bir kahve fincanı arpa şehriye
- Üç yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tana soğan
- Bir tanae havuç
- Tuz
- Kkarabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Yapılışı
Zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar, yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak kavurun. Etiniz yeterince su vermezse, sıcak su ekleyebilirsiniz. Etler yumuşadığında üzerine ince ince doğradığınız soğanları da ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
İnce ince doğradığınız havucu da ekleyin. Havuçla birlikte 5 dakika daha kavurun. Arpa şehriye ekleyip 2 dakika, ardından pirinci, tuzu, yenibaharı ve karabiberi ekleyip 3 dakika daha karıştırarak kavurun.
Üzerine 4 çay bardağı sıcak su ekleyip, su çekene kadar kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak buharında pişirin.
Pilavınız suyunu tamamen çektiğinde ocağın altını kapatın. Etli pilavınızı 5-10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.