Boğaça Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru için
- Dört su bardağı un
- Bir su bardağı süt
- Yarım paket hamur mayası
- 100 gram tereyağı
- Bir çay bardağı yoğurt suyu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Bir çorba kaşığı tozşeker
- İki tane yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Bir çay bardağı su
- Bir tatlı kaşığı tuz
İç malzeme
- Bir kase beyaz peynir
- Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir tutam maydonoz
Üzeri İçin
- Bir yemek kaşığı çörekotu
- Bir yemek kaşığı susam
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak, yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Hamur açılarak içine iç malzemeleri konulup küçük pide şekilleri verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu ve susam serpilir.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.