Peynirli Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Ve Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi Ve Püf Noktaları 
Malzemeleri:

  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • iki tane yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • İki silme yemek kaşığı toz şeker  
  • Bir silme  yemek kaşığı tuz  
  • Bir paket yaş maya
  • Yeteri kadar un
İç Malzemesi İçin:
  • 250 gram beyaz peynir
  • 250 gram lor peyniri
  • Pul biber
 Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı


Yapılışı
Sütü ılıyıncaya kadar ısıtıyoruz. 
Ilıyan sütün içine mayayı atarak eritiyoruz.
İçine yumurtaları (birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz), şekeri, tuzu ve sıvı yağı ilave ederek karıştırıyoruz. 
Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz. 
Kesinlikle hamuru çok çok sert olmamalıdır. 
Hamurun üzerini bezle kapatarak bir saat mayalanmasını bekliyoruz. 
Hamurdan yumurta ya da ceviz kadar parçalar kopararak  yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz. 
İçine bir tatlı kaşığı peynir harcından koyarak yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
Yağladığımız tepsiye aralıklı şekilde diziyoruz. 
 Poğaçaların üzerine yumurta sarısından sürüyoruz. 
Üzerine çörek otu ve susam serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Yaklaşık 35 dakika)