Burçaklı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo süt
- Bir klasik su bardağı un
- Yarım paket margarin yağı
- Bir su bardağı toz şeker
- Toz kremşanti
- bir paket vanilya
- Bir paket eti burçak bisküvi
Yapılışı:
Önce yağı eritiyoruz.
Unu ekleyerek kavuruyoruz.
Un kavrulduktan sora sütünü ekliyoruz karıştırarak muhallebi haline getiriyoruz.
Muhallebi piştikten sonra ateşten alıyoruz.
Şeker ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.
Soğuduktan sonra toz kremşanti ekleyerek çırpıyoruz...
Hazırladığımız muhallebinin yarısını tepsiye döküyoruz, üstüne bisküvileri diziyoruz.
Kalan muhallebiyi üzerine yayıyoruz.
Üzerine ezdiğimiz bisküvi tozundan serpiyoruz.
üzerinin süslemesini zevkinize göre yapabilirsiniz.
Son olarak buzdolabında 4-5 saat bekletiyoruz.