Yapanlar İçin Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
- Dört tane taze fasulye
- Bir tane orta boy kereviz
- Bir tane orta boy kabak
- Bir tane orta boy domates
- Bir tane orta boy patates
- Bir tane orta boy soğan
- Bir tane pırasa
- İki tane havuç
- İki yaprak lahana
- İki baş brokoli
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Su
- Tuz
Yapılışı:
Bütün sebzeleri ayıklayın ve yıkayın.
Süzüldükten sonra mümkün olduğunca iri doğrayın (elle doğrayın).
Patatesi, soğanı, kerevizi, domatesi dört parça halinde kesin.
Bütün sebzeleri düdüklü tencerenin içine yerleştirin.
Üzerine sebzelerin yüksekliğinden 5-6 cm aşağıda kalmak üzere su koyun.
Zeytinyağını ve tuzunu koyun.
Tencerenin buhar düdüğü açık kalmak üzere kapatın.
Yüksek ateşte buhar çıkana kadar bekleyin.
Daha sonra düdüklü tencere buhar çıkışını kapatın.
Ateşi kısın. 20-25 dakika daha pişirme işine devam edin.
Ateşten indirilen düdüklü tencereyi soğutun. Emniyetli bir şekilde açın.
Biraz soğuduktan sonra el blenderi ile tencere içinde parçalayarak tamamen sıvı hale getirin.
Çorba servise hazır.