Kıymalı Tava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Kıymalı Tava Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kıyma
  • İki  tane orta boy kuru soğan
  • Dört tane yeşil biber
  • Dört diş sarımsak
  • Altı dal maydanoz
  • Dört tane patates
  • Üç tane domates
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı yenibahar
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı 
İnce ince doğradığınız soğanı, sarımsağı ve iki tane yeşil biberi kıymaya ekleyip karıştırın. 
Daha sonra, tuzu, karabiberi, pulbiberi, yenibaharı,  maydanozu, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve salçaları ekleyerek iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı fırın tepsinin  dibine yayın. 
Patatesleri uzun ve ince doğrayarak, yaydığınız  kıymanın üzerine dizin.
Dilimler halinde doğradığınız domatesleri de patateslerin üzerine dizin. 
Arzunuza göre birkaç tane tane yeşil biberi de büyük parçalar halinde kesip üzerine dizin. 
 Üzerine yarım su bardağı sıcak suyu gezdirerek dökün. 
İki  yemek kaşığı zeytinyağı ile kekiği karıştırarak üzerine gezdirerek dökün
200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat kadar pişirin.
Patateslerin iyice pişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin.