Mantar Sote Tarifi Mantar Sote Malzemeleri Yapılışı Pişirmesi

Mantar Sote Tarifi Mantar Sote Malzemeleri Yapılışı Pişirmesi, Mantar Sote Tarifi, kolay mantar sote tarifi, mantar sote tarifleri,  mantar sote yemek tarifi, fırında mantar sote nasıl yapılır, tavuklu mantar sote tarifi yapılışı, yemek tarifleri, tarifler, sote tarifleri, mantar yemekleri, mantar pişirme şekilleri, mantar sote nasıl pişirilir, etli mantar sote tarifi, mantar sote tarifi misyemek.

Mantar Sote Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş yemek kaşığı zeytin yağı
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki diş sarmısak
  • bir tane yeşil biber
  • Bir paket (400 gram) kültür mantarı  
  • Üç tane orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber)
  • Bir su bardağı tavuk suyu 
Not: Zevkinize göre baharatları değiştirebilirsiniz

Yapılışı
Tencereye 5 yemek kaşığı zeytin yağı koyup kızdırın. 
İnce ince doğradığınız soğanı ekleyip, 1-2 dakika orta ateşte karıştırın.
İnce doğradığınız yeşil biberi ve sarmısakları da ekleyin. 
Soğanlar pembeleşip, biberler kızardığında sulandırdığınız domates salçasını ve  mantarları ekleyin.
Ocağın altını açarak mantarları yüksek ateşte pişirin. 
Mantarları suyunu bırakıp iyice yumuşayana kadar pişirin. 
Ocağı orta ateşe alıp küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.
Bir iki karıştırıp baharatları da ekleyin. 
Bir bardak su ya da tavuk suyunu  ilave ederek karıştırın.
Suyu buharlaşıp soteniz kıvamına gelene kadar pişirin. 
 Piştikten sonra  5 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.