Bal Badem Tatlısı Tarifi nasıl Yapılır Malzemeleri


Bal Badem Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 
  • İki tane yumurta
  • İki çay bardağı toz şeker
  • İki çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • Dört su bardağı toz şeker
  • Dört su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
İki tane yumurta, un, tuz, iki çay bardağı tozşeker, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyadan  hamur yapın. 
Parçalar koparıp uzun şekil verin tepsiye dizin üzerine ceviz koyun. 
Yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Şerbeti için 4 su bardağı toz şekeri kaynatın limon suyunu ekleyin tatlı sıcakken üzerine şerbeti dökün. Şerbetini çekene kadar bekleyin.