Yufkalı Kış Kurabiyesi Tarifi


Yufkalı Kış Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri
  • Üç tane yufka (Baklavalıkda olabilir ben normal yufka kullandım)
  • İki bardak tahin
  • Bir bardak ince kıyılmış incir
  • Bir bardak ince kıyılmış kuru kayısı (önceden biraz suda tutulursa yumuşak olur).
  • Bir bardak ceviz içi
  • Dokuz yemek kaşığı şeker
  • Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
Yufka geniş bir yere serilir üzerine her yerine değecek şekilde tahin sürülür.
Üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir.
İç malzemeler yani ceviz kayısı ve incir hazırlandıktan sonra karıştırılıp üzerine eşit bir şeklide dağıtılır.
İç malzeme ölçüsü sizin göz kararınıza kalmıştır.
Daha sonra yufka dikkatlice yırtılmayacak şekilde rulo yapılıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
170 derecede yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri serpilir.