Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeleri:
- Bir tane orta boy lahana
- İki su bardağı pirinç
- Bir su bardağı zeytinyağı
- İki orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Bir çay kaşığı şeker
- Kuş üzümü
- Dolmalık fıstık
- Bir tane domates
- İki su bardağı su
Yapılışı
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.
Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rendeden geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin.
Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın.
Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.