Kestaneli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kase pişmiş kestane
- Bir kase pişmiş kuşbaşı et
- İki kase pirinç
- İki tane havuç
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyo
Önce pirinçleri yıkayın.
Yıkadığınız pirinçleri 15 dakika tuzlu suda bekletin.
Havuçları doğrayın, zeytinyağında kavurun.
Daha sonra önceden pişirdiğiniz etleri ekleyerek karıştırın.
Önceden pişirdiğiniz kestaneleri de ekleyerek biraz kavurun.
Pirincin suyunu süzerek tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde karıştırmadan güzelce yayın.
Kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin.
Son olarak üç su bardağı suyu ekleyip önce harlı, sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra genişçe bir tabağa tencereyi ters çevirip dökün ve servis yapın.