Patatesli Börek Tarifi
Malzemeleri:
- 4 tane hazır yufka
- 8 tane patates
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir tane yumurta sarısı
- Yarım paket tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı
Patatesleri önce haşlayın, soyarak püre halinde ezin.
Tuz, pulbiber ve karabiberi üzerine ekleyerek karıştırın.
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve yoğurdu iyice çırpın.
Yarısını patates püresine ilave edip karıştırın.
Yufkayı serin.
Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan biraz sürün.
İkinci yufkayı serin.
Yoğurtlu karışımdan ilave edip patatesli harç malzemesinin yarısını ekleyin.
Üçüncü yufkayı bunun üzerine kapatıp yine yoğurtlu karışımdan sürün ve patatesli harçtan ilave edin.
Son olarak dördüncü yufkayı kapatıp kalan yoğurtlu karışımdan sürün.
Hamuru rulo şeklinde sarın.
Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra, 2 parmak kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.