Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi


Hazır Yufkadan Patatesli Börek  
Malzemeleri:
  • Dört tane yufka
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kahve fincanı su
  • İki su bardağı su
İçi İçin:
  • Dört tane patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayın ve rrendeleyin.
İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin, iyice karıştırın. 
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. 
Yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin. 
8 eşit parçaya kesin. 
Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. 
Sigara böreği sarar gibi sarın. 
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. 
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar.
Sıcak servis yapın.