Hazır Yufkadan Patatesli Börek
Malzemeleri:
- Dört tane yufka
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir kahve fincanı su
- İki su bardağı su
- Dört tane patates
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Yumurta sarısı
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayın ve rrendeleyin.
İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin, iyice karıştırın.
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın.
Yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin.
8 eşit parçaya kesin.
Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun.
Sigara böreği sarar gibi sarın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar.
Sıcak servis yapın.